Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση έχει συνολικό στρατηγικό σχέδιο – Χωρίς πολιτικό αφήγημα ο Μητσοτάκης

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση έχει συνολικό στρατηγικό σχέδιο – Χωρίς πολιτικό αφήγημα ο Μητσοτάκης
Η ρύθμιση για το χρέος αποτελεί αναγκαιότητα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανένα είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η κυβέρνηση έχει ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο με ρύθμιση χρέους, δίκαιη ανάπτυξη και στήριξη του κοινωνικού κράτους διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει πολιτικό αφήγημα, ότι διαστρεβλώνει τα δεδομένα της συμφωνίας και ότι επιμένει στη στρατηγική της καταστροφολογία.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha η κα.Σβίγκου υποστήριξε ότι με την ψήφιση της συμφωνίας «έγινε ένα αποφασιστικό και αναγκαίο βήμα στην κατεύθυνση της επίτευξης μίας συνολικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει και το χρέος».
«Θεωρούμε ότι πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν και η ρύθμιση για το χρέος αποτελεί μία αναγκαιότητα, την οποία την έχουν αναγνωρίσει οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, την αναγνωρίζει σίγουρα και το ΔΝΤ, το οποίο δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα αν δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα για το χρέος.
Οπότε, πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση μίας ευνοϊκής λύσης για τη χώρα μας» είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα για την κυβέρνηση.
«Το στρατηγικό σχέδιο, το οποίο ανέπτυξε χθες ο πρωθυπουργός, δεν περιλαμβάνει βέβαια μόνο την ψήφιση και την υλοποίηση αυτών των μέτρων και των αντιμέτρων.
Περιλαμβάνει ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο με βασικούς άξονες, τόσο τη στήριξη της ανάπτυξης, όσο και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους.
Στη στήριξη του κοινωνικού κράτους εντάσσονται τα αντίμετρα και γι' αυτό θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πλέγμα κοινωνικής προστασίας αυτό το οποίο προσπαθούμε να οικοδομήσουμε» υποστήριξε η κα.Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης