Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Ανεύθυνο και επικίνδυνο να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης

Σβίγκου: Ανεύθυνο και επικίνδυνο να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης
Εγκληματική η στάση της ΝΔ, η οποία επιμένει να ζητά εκλογές υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι θα είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης διατύπωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στην επικείμενη κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.
Σε δηλώσεις της στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Σβίγκου υποστήριξε πως μια αμφισβήτηση του ελληνικού προγράμματος θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για όλη την Ευρώπη.
«Πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να βασίζονται στα πραγματικά νούμερα και στα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας.
Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλησε χθες να δώσει ο κ. Moscovici.
Για αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι δεν γίνεται να αγνοηθεί η απόδοση της ελληνικής οικονομίας στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και ως προς την ανάπτυξη.
Αυτή τη στιγμή μια αμφισβήτηση του ελληνικού προγράμματος θα λειτουργούσε αποσταθεροποιητικά για όλη τη Ευρώπη.
Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και βλέπουμε ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσπαθούν να παίξουν έναν ρόλο γεφύρωσης των διαφωνιών και γι αυτό πιστεύουμε ότι όλες οι πλευρές κατατείνουν στο να βρεθεί σύντομα λύση, η οποία να είναι και κοινωνικά βιώσιμη, αλλά και να προσφέρει προοπτική στην ελληνική οικονομία και να δίνει το σήμα γι αλλαγή σελίδας» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις αρχές της.
«Η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν θα υποχωρήσει από τις αρχές της και χθες ο πρωθυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει λύση, η οποία να έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο στη χώρα, ώστε να συνεχίσει με αυτές τις προοπτικές ανάπτυξης και αλλαγής σελίδας από την προηγούμενη κατάσταση.
Είναι σαφές ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή ακραίοι κύκλοι των δανειστών, οι οποίοι επιμένουν σε μέτρα, που δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τις ανάγκες, ούτε με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά ούτε και με τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτή η στάση είναι ανεύθυνη πολιτικά» τόνισε η κα.Σβίγκου, η οποία απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εκλογών.
«Εκλογές γίνονται όταν τις θελήσει ο ελληνικός λαός και όταν ολοκληρωθεί η τετραετία.
Δεν γίνονται επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στην εξουσία και το ζητάει με τέτοιο άκομψο τρόπο» είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χαρακτήρισε «έγκλημα» τη στάση της ΝΔ να ζητά εκλογές και «να μη στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που λένε ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι παράλογες απαιτήσεις των ακραίων κύκλων των δανειστών και του ΔΝΤ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης