Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη κριτική από τους υποστηρικτές του δέχεται ο τουρκοκύπριος ηγέτης Mustafa Akinci για το Κυπριακό

tags :
Έντονη κριτική από τους υποστηρικτές του δέχεται ο τουρκοκύπριος ηγέτης Mustafa Akinci για το Κυπριακό
Η «Πλατφόρμα Αλληλεγγύη» εξέφρασε την πικρία της για την αλλαγή στάσης εκ μέρους του κ. Akinci κατά τα τελευταία δύο χρόνια
Έντονη κριτική από υποστηρικτές του, κυρίως από το χώρο της Αριστεράς, για την πολιτική γραμμή που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα στο Κυπριακό, δέχεται Τουρκοκύπριος ηγέτης Mustafa Akinci.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή Κύπρου», με ανακοινωθέν που έδωσαν στη δημοσιότητα υποστηρικτές του ασκούν δριμύτατη κριτική για τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της τελετής «εορτασμού» της 20ης Ιουλίου 2017 στο «Προεδρικό».
Ο τέως γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), του μεγαλύτερου της τουρκοκυπριακής Αριστεράς, ζητά δημοσίως την παραίτηση του κ. Akinci από το αξίωμα του «προέδρου».
Υπενθυμίζει ότι προσφάτως ο κ. Akinci έχει δηλώσει ότι «ολοκληρώθηκε με αποτυχία η τελευταία προσπάθεια της γενιάς του για ομοσπονδιακή λύση» και ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει την πορεία της με την "Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου"».
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις άλλων στελεχών και ακτιβιστών της τουρκοκυπριακής Αριστεράς.
Η «Πλατφόρμα Αλληλεγγύη» εξέφρασε την πικρία της για την αλλαγή στάσης εκ μέρους του κ. Akinci κατά τα τελευταία δύο χρόνια.
Άλλα μέλη της Αριστεράς ασκούν κριτική στον κ. Akinci με το σκεπτικό ότι «ακολουθεί με τυφλή υπακοή τις κατευθυντήριες γραμμές της Άγκυρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης