Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nabiullina (Τράπεζα της Ρωσίας): Διατηρούμε τη συντηρητική πρόβλεψη μας για το πετρέλαιο στα 40 δολ.

Nabiullina (Τράπεζα της Ρωσίας): Διατηρούμε τη συντηρητική πρόβλεψη μας για το πετρέλαιο στα 40 δολ.
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας παραμένει συντηρητική όσον αφορά στην πρόβλεψη της για την τιμή του πετρελαίου
Πιστή στο συντηρητικό βασικό της σενάριο για τις τιμές του πετρελαίου στα 40 δολ. ανά βαρέλι παραμένει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, λόγω μια σειράς απόλυτα ασαφών παραγόντων.
Αυτό που συμβάλει σε αυτή την έλλειψη σαφήνειας είναι και η μουδιασμένη αντίδραση της αγοράς στην επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ όσον αφορά στη μείωση της παραγωγής.
«Παρατηρήσαμε ότι η αντίδραση των αγορών πετρελαίου στην επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ είναι λίγο διαφορετική σε αυτό μου αναμενόταν, και η τιμή του πετρελαίου είναι λίγο χαμηλότερη από ό,τι ανέμεναν πολλοί ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας» δήλωσε στο CNBC, η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, Elvira Nabiullina.
Η ίδια συνέχισε λέγοντας «βλέπουμε πολλούς μεσοπρόθεσμους παράγοντες που είναι απόλυτα ασαφείς σχετικά με τις αγορές πετρελαίου.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είμαστε συντηρητικοί στην πρόβλεψη μας για τις αγορές πετρελαίου.
Πιστεύουμε ότι αυτοί οι παράγοντες είναι τόσο μεταβλητοί που οι αγορές πετρελαίου θα μπορούσαν να μείνουν αρκετά ασταθείς».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης