Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Αν εκλεγεί η Le Pen πρόεδρος της Γαλλίας αυτό θα σημάνει το τέλος της Ε.Ε.

Moscovici: Αν εκλεγεί η Le Pen πρόεδρος της Γαλλίας αυτό θα σημάνει το τέλος της Ε.Ε.
Κατά τον Moscovici, μια νίκη της Le Pen στις γαλλικές προεδρικές εκλογές «δεν μπορεί να συμβεί, δεν θα συμβεί, δεν πρέπει να συμβεί», καθώς θα έφερνε και πάλι σε αντιπαλότητα τη Γαλλία με τη Γερμανία
Αν η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, κερδίσει τις επικείμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές αυτό θα σημάνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προειδοποίησε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 αποδεχόμενος την πραγματικότητα ο επίτροπος Οικονομικών και Χρηματο-Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.
«Έχω αυτοπεποίθηση. Γνωρίζω τους πολίτες μου και τους συμπατριώτες μου καλά και ξέρω ότι δεν πρόκειται να εκλέξουν έναν υποψήφιο που προτείνει την έξοδο της Γαλλίας [από την Ε.Ε.]. Αυτό θα ήταν το τέλος του ευρωπαϊκού σχεδίου» της Ε.Ε., όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Moscovici στο αμερικάνικο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Αναφερόμενος εμμέσως στην άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ (Trump), αλλά και στην ειλημμένη απόφαση των Βρετανών για Brexit, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε, ότι πιστεύει πως στις γαλλικές εκλογές τελικώς θα επικρατήσει η κοινή λογική.
«Δεν πιστεύω, ότι το 50% των Γάλλων είναι αρκετά τρελοί για να την ψηφίσουν [την Le Pen]», όπως εξομολογήθηκε, για να προσθέσει, ότι είναι πεπεισμένος «πως δεν πρόκειται να κερδίσει... ποτέ της δεν κέρδισε περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία - ποτέ».
Ο Moscovici έκανε όμως και ένα βήμα παραπάνω στην ωμή παρέμβασή του στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της Γαλλίας - ανεπίτρεπτη ενέργεια υπό την ιδιότητά του ως κορυφαίου Ευρωπαίου αξιωματούχου - παροτρύνοντας τους υπόλοιπους προεδρικούς υποψήφιους (μεταξύ άλλων τους Emmanuel Macron και Francois Fillon) να αποδείξουν την αξία τους και να υποστηρίξουν με μεγαλύτερη θέρμη την παραμονή της Γαλλίας στην Ε.Ε., ούτως ώστε να περιοριστούν οι δημοσκοπικές «απώλειες» προς την Le Pen λόγω προεκλογικής απογοήτευσης.
Κατά τον Moscovici, μια νίκη της Le Pen στις γαλλικές προεδρικές εκλογές «δεν μπορεί να συμβεί, δεν θα συμβεί, δεν πρέπει να συμβεί», καθώς θα έφερνε και πάλι σε αντιπαλότητα τη Γαλλία με τη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης