Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Lynn (Bloomberg): Η Ελλάδα να κυρήξει στάση πληρωμών και να απευθυνθεί σε Ρωσία και ΗΠΑ για χρηματοδότηση!

tags :
M. Lynn (Bloomberg): Η Ελλάδα να κυρήξει στάση πληρωμών και να απευθυνθεί σε Ρωσία και ΗΠΑ για χρηματοδότηση!

Συμβουλές προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για να ξεφύγει η χώρα από την οικονομική κρίση που περνάει απευθύνει ο αρθρογράφος του Bloomberg Matthew Lynn σε άρθρο του στο Bloomberg με τίτλο «Το να χρεοκοπείς στην ελληνική λιακάδα, μπορεί να μην είναι και τόσο άσχημο».

 

Στο άρθρο ο κ. Lynn καλεί τον κ. Παπανδρέου να ξεχάσει το θέμα της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» και να κοιτάξει τα συμφέροντα του έθνους. Και σε αυτή τη φάση το τελευταίο που θέλει η Ελλάδα είναι να σώσει την αξιοπιστία του ευρώ. Καλεί λοιπόν την Ελλάδα να ανταγωνιστεί τους Γερμανούς «λίγο περισσότερο» και να αρνηθεί τη γερμανική οικονομική βοήθεια καθώς αν σώσουν οικονομικά την Ελλάδα «ποιος ξέρει τι θα της κάνουν» στη συνέχεια.

 

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος ζητά από την Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών ως προς το εξωτερικό χρέος. Να πεις σε όσους έχουν ελληνικά ομόλογα ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις και να τους προσφέρει 50 σεντ για κάθε ευρώ για τα ομόλογα που έχουν. Φυσικά μετά τα spread σε όλα τα ομόλογα των λεγόμενων PIGS θα φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να απασχολεί την Ελλάδα. Ας αφήσουν τις ίδιες τους τις κυβερνήσεις να τις σώσουν.

 

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Lynn, είναι πως θα χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα, του προϋπολογισμού, το εμπορικό και τα υπόλοιπα. Ο αρθρογράφος προτείνει να «πέσουν τηλέφωνα» στον Πούτιν για έκτακτη χρηματοδότηση και στη συνέχεια στον Πρόεδρο Ομπάμα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα χωρίς να επιβάλουν «όλες αυτές τις κυρώσεις που θα επιβάλουν οι Γερμανοί». Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα και το ευρώ που είναι σκληρό νόμισμα θα διατηρήσει και θα καταφέρει η χώρα να ζει πέρα από τις δυνατότητές της, όπως έκανε μέχρι σήμερα».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης