Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χ.Α.: Πολλά και ενδιαφέροντα, γνωστά και άγνωστα...

tags :
Χ.Α.: Πολλά και ενδιαφέροντα, γνωστά και άγνωστα...
X.A.: Τι και αν οι διαβεβαιώσεις από τους κυβερνώντες περί μη αναδιάρθρωσης του χρέους διαδέχονται η μία την άλλη ;Οι ισχυροί παίκτες του δεν καταλαβαίνουν τίποτα, λες και έχουν πάρει σύνθημα ...σορτάρετε  και διαλύστε τα όλα !!..

Και δυστυχώς τους βγαίνει πολύ εύκολα. Αφού εγχώρια αναχώματα δεν υπάρχουν, το short είναι ελεύθερο και «βασιλεύει» και οι άμυνες της αγοράς απέναντι σε όποιον θέλει να «χειραγωγήσει», να «κερδοσκοπήσει» είναι μηδενικές. 
Έτσι το...θεάρεστο έργο του εκμηδενισμού ενός ολόκληρου κράτους ,μίας ολόκληρης κοινωνίας συνεχίζεται αδιάκοπα .   Και το μόνο που αναρωτιούνται όσοι παρακολουθούν  καθημερινά τα χρηματιστηριακά «θρίλερ» είναι που μπορεί να βρίσκεται ο «πάτος» τον οποίο έχουν ήδη οριοθετήσει οι...ποιητές ,οι ενορχηστρωτές της συντριβής των πάντων ..Χ.Α.(Ι): Εξάλλου πλέον στον χορό των έντονων ρευστοποιήσεων προστίθεται πέρα από τους γνωστούς «θαμώνες»(βλέπε τράπεζες)και το υπόλοιπο «βαρύ πυροβολικό» της αγοράς μεγαλώνοντας το θέατρο του «παραλόγου».Χαρακτηριστική η περίπτωση της ΔΕΗ. Μιας εταιρείας που αποτιμάται σχεδόν στο 1/3 των ιδίων της κεφαλαίων, ανακοινώνονται αυξήσεις στα τιμολόγια της…έχει μπροστά της τις μετοχικές εξελίξεις στη ΔΕΠΑ και προχθές την «άδειαζαν» κυριολεκτικά προς τα 10 ευρώ.ΔΕΗ(Ι): Με αυξημένο όγκο 692.000 τεμ. την «τσάκισαν» στο –5,84%….και στην τιμή των 10,15 ευρώ, αφού είχε προηγηθεί η κίνηση της έως τα 10,03 ευρώ.Στα 2,3 δις. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της ελάχιστα υψηλότερα από την επόμενη στη λίστα αποτιμήσεων( Τρ. Κύπρου ).

ΚΥΠΡ: Όπως πάνε θα την φθάσουν στην τιμή της α.μ.κ. Εξάλλου, τι έχει απομείνει ακόμα; Μόλις 33 σεντς απόσταση μετά το προχθεσινό «στραπάτσο» του –4,12% που την έφερε στα 2,33 ευρώ. 

ΟΤΕ: Οι αγοραστές επανήλθαν και ενισχύουν τις θέσεις τους .Οι traders παίζουν τον τίτλο με την τεχνική ανάλυση που δίνει ισχυρή αντίσταση στα 6,60 ευρώ. Κάποιες φορές όμως τα φαινόμενα απατούν...Οι μακροπρόθεσμοι βέβαια δεν απασχολούνται με ...γραμμές,κύματα,κορυφές και κεράκια.

ΔΕΗ(ΙΙΙ): ...Ξεπούλημα εν όψει και οι ...νεκροθάφτες της ελληνικής περιουσίας ανέλαβαν δράση ή απλά μας φαίνεται ; Το μέλλον θα δείξει .
Ανεξάρτητα τούτου ,η μετοχή με την επιστροφή της στα χαμηλά του 10,15!!! ευρώ έχει κάψει πολλά χαρτοφυλάκια που δικαιολογημένα δεν την πλησιάζουν.Όσοι τώρα δεν έχουν ...τσουρουφλισθεί άρχισαν τις ασκήσεις επί χάρτου πριν προχωρήσουν στο παρασύνθημα .

ΔΕΗ(IV): Αυτά που συμβαίνουν στην ΔΕΗ, στα ΕΧΑΕ, στην ΙΝΛΟΤ, στην ΑΛΦΑ ,στην ΕΥΡΩΒ,στην Ελλάδος κλπ κλπ είναι πλέον φαινόμενα εκφυλισμού των πάντων.Οι καταστροφείς του εθνικού πλούτου,της εθνικής οικονομίας έχουν πλέον εκτραχυνθεί, το θράσος τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο . 

ΕΤΕ: ...Παίζεται το γνωστό τροπάριο της χρεωκοπίας και της διάλυσης των πάντων ,όπου θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των αρνητικών συνεπειών του.Δεν υπάρχει και καμμία επίσημη φωνή που να βγαίνει προς τα έξω και να πείθει πλέον...

ΙΝΛΟΤ: Νέο ιστορικό χαμηλό και σε επίπεδα που κανείς δεν φανταζόταν ,όταν μάλιστα το 90% και πλέον των δραστηριοτήτων της είναι στις 5 ηπείρους και σε 50 χώρες...Πρέπει να υπάρχει ..απελπισμένος πωλητής που δεν έχει άλλη πηγή ρευστότητας .Αλλιώς πως να εξηγηθεί τέτοια απαξιωτική πορεία ,χωρίς ίχνος αξιοπρεπούς αντίδρασης εδώ και πολύ καιρό ...

ΟΠΑΠ: Σε πτωτική πορεία εδώ και μερικές συνεδριάσεις και σε χαμηλά 30ΗΜΕΡΩΝ ,με τον μέσο όρο στα 13,10 ευρώ και σημερινή εκκίνηση από τα 12,35 ευρώ.Υπερπουλημένος βραχυπρόθεσμα και ελκυστικά αποτιμημένος... 

ΙΣΠΑΝΙΑ: Είναι αναμφισβήτητα το ...κόκκινο πανί με το σύνολο του χρέους (δημόσιο και τραπεζικό) που θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί μέσα στο 2011 να αγγίζει τα 290 δισ. ευρώ.!!!

ΔΕΝ είναι μάλιστα λίγοι οι αναλυτές που επιμένουν ότι οι πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα με την αρχή του έτους στις αγορές ομολόγων( αν και τα προβλήματα παραμένουν ισχυρά με το ελληνικό χρέος ) στην πραγματικότητα είναι κινήσεις οι οποίες αντανακλούν τις προθέσεις των αγορών απέναντι στην Ισπανία κυρίως .

ΚΑΙ οι οποίες προθέσεις αναμένεται να εκδηλωθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 .Με πολύ μεγαλύτερη σφοδρότητα .,ανεξάρτητα από το τί  θα κάνει η ισπανική κυβέρνηση με φόρους και μισθούς...

ΕΝΑΣ αναλυτής που εκτιμούμε ιδιαίτερα είναι ο Πάνος Δάντης ,που δεν διστάζει να ...εκτεθεί εκθέτοντας τις απόψεις του... 

ΣΥΜΦΩΝΑ λοιπόν με τον υπεύθυνο Αγορών της Sarros Sec., το 2011 αναμένεται να είναι μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά για πολλά πράγματα .
Ιδού και οι εκτιμήσεις του:  

ΒΑΣΙΚΟ στοιχείο των Αγορών θα είναι η αυξημένη μεταβλητότητα η οποία θα δώσει πολλές ευκαιρίες για μεγάλα κέρδη και trading. 
  • Το ευρώ να κινηθεί αρχικά πτωτικά έως την περιοχή 1.10 -1.15 και στην συνέχεια προς τα τέλη του έτους ανοδικά, άνω του 1.35.
  • Οι Αμερικανικές Αγορές έχουν περιθώρια ανόδου 12- 16% ακόμα και θα κορυφώσουν το αργότερο το καλοκαίρι.
  • Ο S&P 500 μπορεί να περάσει τις 1420 μονάδες και ίσως πλησιάσει τις 1500.
  • Τα Εμπορεύματα θα κινηθούν ανοδικά. Ο χρυσός ίσως πλησιάσει τα 1800 $ η ουγκιά εν μέσω ανησυχιών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ε.Ε.
  • Το πετρέλαιο μάλλον θα κινηθεί ανοδικά και θα επαναφέρει πληθωριστικές ανησυχίες στην Δύση.
  • Το απόλυτο εμπόρευμα για το 2011 μάλλον θα είναι ο χαλκός. Και το απόλυτο νόμισμα το Ελβετικό φράγκο.
  • Η FED είναι πολύ πιθανό να μην αυξήσει τα επιτόκια της και να μην συνεχίσει το πρόγραμμα ποσοτικής διευκόλυνσης.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ο κ.Δάντης ...  
  • Η Ισπανία θα είναι το σημείο κλειδί για την Ε.Ε. Αν ενταχθεί στο μηχανισμό διάσωσης τότε η έκδοση Ευρωομόλογου είναι πολύ πιθανή.
  • Οι Αγορές της Βραζιλίας και της Νοτίου Αφρικής έχουν τις προϋποθέσεις για να υπεραποδώσουν.
  • Τα Τρόφιμα -ειδικά μετά τις καταστροφές στην Αυστραλία - θα κινηθούν ανοδικά.
  • Ο DAX θα συνεχίσει να είναι η κορυφαία Ευρωπαϊκή Αγορά .
  • ΠΡΟ-Ολυμπιακό έτος για την Βρετανία και είναι ένα ερωτηματικό που θα βρεθούν τα χρήματα για τους αγώνες.
ΟΙ εκτιμήσεις τώρα για  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ :
  • Η ύφεση θα αυξηθεί το 2011 με το χειρότερο σημείο να είναι πριν το καλοκαίρι.
  • Ο τουρισμός θα είναι αυξημένος και θα φέρει το Φθινόπωρο τα πρώτα χαμόγελα, αλλά η ανάπτυξη θα έρθει το 2012.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στις πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις περί χρέους κλπ.
  • Κανείς δεν προσμετρά στο ΑΕΠ την "αφορολόγητη οικονομία" που είναι πολύ πάνω από 30% επί του ΑΕΠ, αφού το 75% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει 10,000 ευρώ τον χρόνο.
  • ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ αν θα "περάσουν" οι αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα και στην ΔΕΗ.
  • Αν ναι, θα πάρουμε την 4η δόση και το Χ.Α. μπορεί να δει καλύτερες μέρες.
  • Τεχνικά το Χ.Α. είναι σε πτωτικό δρόμο και μόνο μια αντίδραση των Τραπεζών μπορεί να αλλάξει την τάση.
  • Η αναδιάρθρωση χρέους είναι δεδομένη. Οι όροι "παίζουν" και η κατάλληλη χρονική στιγμή αφού θα γίνει σε συμφωνία με την τρόικα και τους πιστωτές μας. Και   συνεχίζει   να   εκτίθεται ...
  • ΕΤΟΣ-Σταθμός για την Ε.Ε. αφού ή αλλάζει ή τελειώνει το 2011.
  • ΗΠΑ και ΚΙΝΑ επιθυμούν ένα ισχυρό ευρώ για διαφορετικούς λόγους και θα το στηρίξουν.
  • ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ με την βραχυπρόθεσμη πορεία του Χ.Α. :
Από την στιγμή που δείχνει να μην αντέχει η θεωρούμενη ισχυρή στήριξη στην περιοχή των 1380 μονάδων, ο Δείκτης δημιουργεί όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις για να κινηθεί προς τις 1150 μονάδες όπου η πτωτική διάθεση θα εκτονωθεί με ένα τελευταίο “sell off”.   Θα ακολουθήσει βραχύ στάδιο συσσώρευσης και η ανοδική αντίδραση θα σηματοδοτηθεί από ανοδική κίνηση που στην αρχή της θα έχει σαν κυριότερο χαρακτηριστικό τις ιδιαίτερα πυκνές συναλλαγές.    ΑΥΤΑ λοιπόν τα πολύ ενδιαφέροντα από τον κ.Πάνο Δάντη .

ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ: Δεν είναι μόνον οι αμοιβές τους που σε ...βγάζουν από τα ρούχα σου κάλλους .

ΜΕ ΤΗΝ θεσμική πολιτεία να μην έχει φροντίσει για μέτρα προστασίας της μειοψηφίας σε περιπτώσεις καταχρηστικής εκμετάλλευσής της από τις διοικήσεις και τους μεγαλομετόχους των εταιρειών στις οποίες έχουν εναποθέσει τα κεφάλαιά τους (ευελπιστώντας σε κάτι καλύτερο) δίνεται η δυνατότητα στους διοικούντες να κινούνται σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ορέξεις τους .   
ΚΑΙ ΔΕΝ είναι μόνον -ατυχώς για τους μικροεπενυτές-αυτό το φαινόμενο ,αλλά και αρκετά άλλα. Αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά εξ αυτών :

α. Το κατ΄επανάληψη παρατηρηθέν προσφάτως φαινόμενο της υποβολής Δημόσιας Πρότασης προκειμένου να αποσυρθεί της διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. η εταιρεία ,με την μειοψηφία να μην προστατεύεται όχι μόνον επαρκώς αλλά ουσιαστικά να προκαλείται η νοημοσύνη της.

β. Το φαινόμενο που παρέχει την δυνατότητα στην εισηγμένη εταιρεία να συναλλάσσεται με άλλες εταιρείες που ανήκουν ουσιαστικά στον βασικό της μέτοχο .Και πολλές φορές αυτές να συνεισφέρονται στη μητρική με σχέσεις ανταλλαγής το ολιγότερον λεόντιες.

γ. Το πως στο πρόσφατο παρελθόν γινόταν η καταχρηστική εξάσκηση των περίφημων stock options ...

δ. Τον τρόπο με τον οποίον εκλέγονται τα μέλη των δ.σ.και τα δήθεν ανεξάρτητα ...

ε.  Το φαινόμενο που παρατηρείται ώστε όλες οι εξέχουσες θέσεις να καταλαμβάνονται πρωτίστως από μέλη της οικογενείας του βασικού μετόχου.

στ.Ακόμα και ο εσωτερικός ελεγκτής είναι έμμισθος υπάλληλος της εταιρείας ,οπότε εξαρτάται απ΄ευθείας από τον μεγαλομέτοχο ... 

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΙ τώρα στο θέμα σας και για του λόγου το αληθές ,επαναλαμβάνουμε και θέτουμε ξανά στις κρίση σας ορισμένες εκ των πλέον χαρακτηριστικών περιπτώσεων :  

Αlco Hellas  : 6,8 εκατ.ευρώ για το 2009 ( με ζημίες αρκετών εκατομμυρίων ) κατεβλήθησαν ως αμοιβές και συναλλαγές στα διευθυντικά στελέχη τηςκαι στα μέλη του δ.σ. και άλλα 5,35 εκατ.ευρώ στο 9μηνο του 2010.
Μαίλλης : 2,93 εκατ.ευρώ στο 9μηνο ,την στιγμή που ο όμιλος ΄΄παραπαίει΄΄ .Με ζημίες επί ζημιών κοκ.
ΕΤΕΜ : σχεδόν 10 εκατ.ευρώ οι ζημίες ,αλλά το ...εκατομμυριάκι έπεσε κανονικά. 
ALTER : τόσα προβλήματα ,σημαντικές ζημίες αλλά τα 3 εκατ.ευρώ πήραν τον δρόμο τους ...   
ΝΕΩΡΙΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ : ε ,όχι και 3,2 εκατ.ευρώ .... 
Forthnet : απλά ,παραθέτουμε το νούμερο ...3,6 εκατ.ευρώ.Και για να μην ξεχνιόμασθε ...3,6 εκατ.ευρώ = 1,22 δισεκ.δρχ.. 
Vell Group : δεν μας έφταναν τα ''ανεβοκατεβάσματα'' στο ταμπλό (από το 0,35 στο 1,20 και τώρα στο 0,15)χρεώσαμε και 2,16εκατ.ευρώ. 
Unibios : καθόλου άσχημα τα 620 χιλιάρικα ,αλλά τους μικρομετόχους τους ρώτησαν πως αισθάνονται τόσα χρόνια ?   
SATO : αρκετή γαλαντομία και εδώ ,όταν μάλιστα εμβαθύνεις περισσότερο στα μεγέθη της τότε είναι πρόκληση τα 813.000 ευρώ. 
PASAL : εταιρεία  που δεν δικαιολογεί αμοιβές 564.000 ευρώ στο 9μηνο.Χώρια τις ζημίες και χώρια την καταστροφή των κεφαλαίων όσων επένδυσαν σε αυτή σε χρόνο d.t. 
Euromedica : με τέτοιο απολογισμό πως μπορούν να δικαιολογηθούν 1,9 εκατ.ευρώ ? 
Nutriart : έ όχι και 767.000 ευρώ ,για ποιό λόγο ? Με τέτοια αποτελέσματα ... 
Info-Quest : εντάξει ,έχει γίνει πολύ καλή δουλειά ,αλλά τα 3,15 εκατ.ευρώ χτυπούν άσχημα .  
Altec : απίστευτο και όμως αληθινό ...954.000 ευρώ δηλ. 325 εκατ.δρχ...
Sprider : γι ΄αυτούς που εισέπραξαν 1,4 εκατ.ευρώ καθόλου άσχημα ... 
ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ : άλλο πάλι και τούτο .Μόλις ...1,28 εκατ.ευρώ ??  
S & B Ορυκτά : κάπως υπερβολικό αυτό το ...4,1 εκατ.ευρώ (σχεδόν 1,5 δισ.δρχ...)   
LAVIPHARM : με ζημίες 8,1 εκατ.ευρώ , ''πλέρωσαν'' μόλις... 3,2 εκατ.ευρουλάκια .   
ΕΛΑΣΤΡΟΝ : εγκαταλελειμένη στο έλεος του θεού η μετοχή της , αλλά όταν εισπράττεις 1,34 εκατ.ευρώ στο 9μηνο γιατί να νοιάζεσαι ?
ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ : και πάλι πρωτοπόρο ( 8 εκατ.ευρώ το 2009) ,...4,9 εκατ.ευρώ στο 9μηνο ( ήτοι ...1,66 δις δρχ ).  
Moda Bagno : ζημίες ,αλλά και 904.500 ευρώ οι αμοιβές . 
Χαλκόρ : ζημίες επί ζημιών ,510 εκατ.ευρώ ο τραπεζικός δανεισμός, οπότε μοίρασαν 3 εκατ.ευρώ ,να πάνε κάτω τα φαρμάκια... 
Aloumyl Mylonas : κανένα παράπονο με ...1,47 εκατ.ευρώ . 
Sfakianakis : οι δουλειές δεν πάνε καλά ,οπότε είπαν να ...διανείμουν συμβολικά 3,2 ψωροεκατομμυριάκια ευρώ.

ΚΑΙ η λίστα τελειωμό δεν έχει .Από που να συνεχίσεις και που να τελειώσεις ... .

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχισθεί .

ΚΑΙ οι αρμόδιοι πρέπει να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα ...

ΑΛΛΑ και οι μικρομέτοχοι πρέπει να οργανωθούν και να μάθουν να διεκδικούν...

ΑΘΗΝΑ: Και νέο ...ξεφτύλισμα της μετοχής στο  νέο ιστορικό κατώτατο του 0,26ευρώ !!!! με την αποτίμησή της στα 12 εκατ.ευρώ πλέον και στο ένα δέκατον των ιδίων κεφαλαίων της .Αποτελεί ντροπή και κόλαφο μία τέτοια εικόνα μετοχής στο ταμπλό για τους κκ μεγαλομετόχους της J p Aβαξ .

ΑΘΗΝΑ: Με την λογιστική αξία της στα 2,40 ευρώ και με ανεκτέλεστο άνω των 400 εκατ.ευρώ. Στα 12 εκατ.ευρώ τα ebitda στο 9μηνο.

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ: Παλιά (όχι και πολύ πάντως) όλοι μας έλεγαν πάρτε... τράπεζες για να γλιτώσετε τα κεφάλαιά σας. Πριν από αρκετό καιρό η στήλη έγραφε... μακριά, γιατί δεν θα μείνει cent στα χαρτοφυλάκια. Θα είχαν (δια)σωθεί έκτοτε πολλά κεφάλαια, τα οποία αν είχαν διοχετευθεί σε άλλα χαρτιά (υπήρχαν και υπάρχουν αρκετά άξια) θα είχαν αλλάξει και το μίζερο τοπίο του Χ.Α. Φυσικά προς το καλύτερο.

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ(ΙΙ) : Χρησιμοποιήστε όποια κεφάλαια θέλετε να επενδύσετε στο Χ.Α.(τώρα είναι άλλωστε η ευκαιρία...) με φειδώ, σταδιακά και με μεγάλη προσοχή...   * Υπάρχουν αρκετές μετοχές που αποτιμώνται σε εξευτελιστικά επίπεδα τιμών.   * Μπορεί να μην συναρπάζουν οι περισσότερες με τις συναλλαγές και τις διακυμάνσεις τους στα τερματικά, αλλά προσφέρουν αξία και κάποια σιγουριά στα χαρτοφυλάκιά σας...  

ΔΕΗ: Με Ρ/Ε στο 5 ,με μερισματική απόδοση τουλάχιστον 7,5% και σχεδόν στο ένα τρίτο των ιδίων κεφαλαίων της...Αποτιμάται σε 2,3δις ευρώ ,αν είναι ποτέ δυνατόν .  

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Κάτω ξανά από τα 3 ευρώ έχοντας ζημιώσει πολλά χαρτοφυλάκια αλλά τώρα μπορεί και να ...φτιάξει όσα θα επενδύσουν στις προοπτικές της .

ΕΚΤΕΡ: Αποτιμάται σε 5,85 εκατ. ευρώ, χωρίς υποχρεώσεις και έχει ταμείο 11,3 εκατ. ευρώ.
* Διαθέτει και ακίνητη περιουσία, με book value στα 2,20 ευρώ.
* Στο ταμπλό... 0,53ευρώ και έχει cash ανά μετοχή ...ένα ευρώ ακριβώς !!!

INTRAKAT: Ανεκτέλεστο 300 εκατ. ευρώ, Ρ/Ε 5, book value 3,88 ευρώ και στο ταμπλό... 0,60 (!).στην αποτίμηση των 14,6 εκατ.ευρώ ,με ίδια κεφάλαια 90 εκατ.ευρώ.  

ΑΘΗΝΑ: Ανεκτέλεστο πάνω από 300 εκατ. ευρώ, book value 2,30 ευρώ
και στο ταμπλό... 0,26 ευρώ (!).
* ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 116,6 εκατ. ευρώ και κεφαλαιοποίηση στο Χ.Α...12,8 εκατ.ευρώ (!). 

KLEEMANΝ: Πολύ χαμηλή αποτίμηση για έναν όμιλο όπως ο δικός της.
* Με σημαντική... εξωτερική παρουσία. Αδιανόητα υποτιμημένη ,θα χαρίσει
μεγάλα κέρδη από το 1,15-1,20 ευρώ που την έχουν τώρα στο ταμπλό... 

AUTOHELLAS: Με book value 3,20 ευρώ, Ρ/Ε κάτω του 4,5 και με μερισματική απόδοση 6,7%.
* Τι άλλο να ζητήσει κανείς; ΄Εχει στρώσει και η συμπεριφορά της τώρα τελευταία.  

ΕΛΛ.ΚΑΛΩΔΙΑ: Στο 1/4 των ΙΔΙΩΝ κεφαλαίων τους, * Και με ακίνητη περιουσία πολύ μεγάλης αξίας.
* Αποτιμώνται σε 25 και 26 εκατ. ευρώ, όταν πριν από 2-3 χρόνια είχαν κέρδη...15 και 16 εκατ. ευρώ.  

ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ: Συμμετέχει στην κατασκευή του μεγαλύτερου νέου λέβητα 1.200 MW στη Δρέσδη της Γερμανίας.
* Έχει αναλάβει από τη μελέτη έως και την τελική κατασκευή τα έργα πυριμάχων. Αποτιμάται σε... 5,3 εκατ. ευρώ.* Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης