Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στο βιβλίο Γκίνες η Geniki bank Ολοκλήρωσε αμκ και σχεδιάζει άμεσα νέα – Μειώνει την ονομαστική αξία που πρόσφατα αύξησε

tags :
 Στο βιβλίο Γκίνες η Geniki bank Ολοκλήρωσε αμκ και σχεδιάζει άμεσα νέα – Μειώνει την ονομαστική αξία που πρόσφατα αύξησε
Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου των 339 εκατ ευρώ η Geniki bank και σχεδιάζει νέα ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ονομαστική αξία καθώς στα επίπεδα των 3,19 ευρώ που βρίσκεται είναι εξωπραγματική.

Η περίπτωση της Geniki bank πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες δεν είναι δυνατό να έχει ολοκληρωθεί μόλις αύξηση κεφαλαίου και να σχεδιάζεται νέα αύξηση άμεσα.
(Το www.bankingnews.gr από την πρώτη στιγμή είχε αναφερθεί στην εξωπραγματική νέα ονομαστική αξία.)
Σημειώνεται ότι στην αύξηση κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε η Societe Generale αυξάνει το ποσοστό της στο 87% περίπου ενώ συμμετείχε και μια ομάδα επενδυτών που αναλογεί στο 1% του μετοχικού κεφαλαίου της Geniki bank. Η αύξηση της Geniki καλύφθηκε σε συντριπτικό βαθμό από την Societe Generale η οποία κατέβαλλε τελικά 335 με 336 εκατ ευρώ.
Οι μέτοχοι της Geniki κατείχαν  τα εξής ποσοστά Societe Generale 53,97%, MIG 4,74%, ΜΤΣ 1,69% και οι υπόλοιποι μέτοχοι 39,60%.
Το  dilution στην Geniki bank θα οδηγούσε  την Societe Generale στο 88,49%, αλλά τελικά έφθασε στο 87%  η MIG υποχώρησε  στο 1,19% αφού δεν συμμετείχε  το ΜΤΣ στο 0,42% και οι υπόλοιποι μέτοχοι λίγο πάνω από 9%. Mε βάση ενδείξεις ή η μετοχή της Geniki μέσω δημόσιας πρότασης βγαίνει από το ΧΑ ή το 2012 η Societe Generale εφόσον η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί προχωράει στο μεγάλο βήμα, πουλάει την Geniki bank.
Και ενώ η αύξηση κεφαλαίου των 339 εκατ ευρώ καλύφθηκε σχεδόν εξολοκλήρου από την Societe Generale η Geniki συγκαλεί στις 15 Δεκεμβρίου με τα εξής θέματα μείωσης ονομαστικής αξίας και έκδοσης νέων προνομιούχων μετοχών.
Συγκεκριμένα
Ονομαστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4α του άρθρου 4 του Ν. 2190/1920, όπως τροποποιήθηκε δυνάμει του άρθρου 32 του Ν. 3763/2009 με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Τράπεζας συνεπεία της ανωτέρω αποφάσεως.
Τροποποίηση του άρθρου 6 του Καταστατικού της Τράπεζας, ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης προνομιούχων μετοχών.
Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης, με κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων υπέρ της Societe Generale  δια της εκδόσεως και διανομής νέων προνομιούχων, άνευ ψήφου, ενσώματων, μετατρέψιμων και εξαγοράσιμων μετοχών. Παροχή εξουσιοδοτήσεως προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης για την εξειδίκευση των όρων (εκδόσεως) των προνομιούχων μετοχών. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της
Τραπέζης για το σκοπό της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου.
Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, η τυχόν Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 27η Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ. στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης