Χρηματιστήριο

Mark Grant: Γεμάτη ψέματα και απάτες η συμφωνία των Βρυξελλών για την Ελλάδα - Θέμα χρόνου να το αντιληφθούν οι αγορές - Δεν αργεί το πιστωτικό γεγονός

Mark Grant: Γεμάτη ψέματα και απάτες η συμφωνία των Βρυξελλών για την Ελλάδα - Θέμα χρόνου να το αντιληφθούν οι αγορές - Δεν αργεί το πιστωτικό γεγονός
"Για την Ελλάδα το... αύριο έφτασε", αναφέρει σε ανάλυσή του ο διάσημος αναλυτής της Wall Street Mark Grant, αρθρογράφος της οικονομικής στήλης "Out of the Box", σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συμφωνίας των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.
Κατά τον Grant, η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα είναι μια συμφωνία γεμάτη "ψέματα και απάτες" και η απογοήτευση στις αγορές θα επιστρέψει σε λίγες μόλις εβδομάδες.
Μπορεί σήμερα να γυρίσαμε σελίδα, υπογραμμίζει, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ...
Γιατί; Γιατί πολύ απλά σειρά σημαντικών ζητημάτων αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα.
ΤΟ ΔΝΤ ακόμη δεν έχει ανακοινώσει ποια θα είναι η ακριβής συνεισφορά του στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει αυτόματα πως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τελικό ύψος του νέου πακέτου διάσωσης της χώρας.
Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για ακόμη μια φορά θα πέσουν στο κενό, συνεχίζει ο Grant, καθώς και πάλι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν θα επιτευχθούν.
Αυτό συμβαίνει συνεχώς εδώ και δύο χρόνια, σημειώνει. Και θα συμβεί και πάλι, προβλέπει.
Κατά τον Grant, είναι θέμα χρόνου και οι μηνύσεις για τα 18 δισ. δολ των ελληνικών ομολόγων που διέπονται από το βρετανικό δίκαιο.
Σύντομα η Ελλάδα, συνεχίζει, θα υποβαθμιστεί σε καθεστώς default (χρεοκοπία) από τους οίκους αξιολόγησης. Θα ακολουθήσουν οι ελληνικές τράπεζες και οι επιπτώσεις θα περάσουν άμεσα στη διατραπεζική αγορά, στα collaterals και... παντού.
Η ενεργοποίηση των CDS κατά τον Grant αποτελεί μια βεβαιότητα....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης