Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Παρέμβαση της JP Morgan: H δίωξη της Χρυσής Αυγής απειλεί να στιγματίσει την Ελλάδα - Κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως ένα κράτος περιορισμού της νόμιμης πολιτικής έκφρασης - Ορατός ο κίνδυνος ευρείας αποσταθεροποίησης

Παρέμβαση της JP Morgan: H δίωξη της Χρυσής Αυγής απειλεί να στιγματίσει την Ελλάδα - Κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως ένα κράτος περιορισμού της νόμιμης πολιτικής έκφρασης - Ορατός ο κίνδυνος ευρείας αποσταθεροποίησης
Οι κίνδυνοι για την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμη παρέλθει, προειδοποιεί η JP Morgan, παρακολουθώντας στενά όλες τις πολιτικές εξελίξεις, ακόμη κι αν όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στα οικονομικά ζητήματα της χώρας, ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα.
"Η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα δεν είναι δεδομένη", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, στη νέα έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Global Data Watch", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τη JP Morgan, η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δίωξη της Χρυσής Αυγής παραμένει ζωντανή, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε περίεργες περιπέτειες την ελληνική κυβέρνηση... Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας προειδοποιούν για τον κίνδυνο ισχυρών αντιδράσεων και ευρείας πολιτικής αποσταθεροποίησης, αν η Ελλάδα θεωρηθεί κράτος περιορισμού της νόμιμης πολιτικής έκφρασης.
"Η πολιτική και δικαστική δίωξη της Χρυσής Αυγής ίσως στρέψει το πιο ριζοσπαστικό μέρος του εκλογικού σώματος στην Ελλάδα, σε άλλα κόμματα", σπεύδει να επισημάνει η JP Morgan, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει κάθε πτυχή των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.
Ειδική μνεία κάνει στη συνέχεια η αμερικανική τράπεζα στη μάχη στήθος με στήθος που δίνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Καθώς η Ελλάδα κινείται κοντά στο στόχο για παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος, η φύση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας αλλάζει", αναγνωρίζει η JP Morgan. Όπως τονίζει, το σύνολο των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα λέει όχι στη λιτότητα και ναι στην περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
"Η Ελλάδα σύντομα θα ξεκινήσει νέες δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ψηλά στην ατζέντα των επικείμενων διαβουλεύσεων θα βρεθεί το αγκάθι του δημοσιονομικού κενού για το 2014", επισημαίνει παράλληλα η επενδυτική τράπεζα.
"Ο κίνδυνος για νέο κύμα εσωτερικής αστάθειας στην Ελλάδα, ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, είναι πέρα για πέρα ορατός", καταλήγουν οι αναλυτές της JP Morgan.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, 31 Οκτωβρίου 2013


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης