Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση του ανοδικού momentum με επιλεκτικές τοποθετήσεις περιμένουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Διατήρηση του ανοδικού momentum με επιλεκτικές τοποθετήσεις περιμένουν οι αναλυτές
Οι τράπεζες εμφανίζουν τάσεις συσσώρευσης μετά το πρόσφατο ράλι και τη σκυτάλη έχουν πάρει ενεργειακές και πετρελαϊκές εταιρείες
Τα νέα ιστορικά ρεκόρ των αγορών, παρά τα όσα συνέβησαν στο Καπιτώλιο, αναμένεται να διατηρήσουν το ανοδικό momentum και οι αναλυτές για σήμερα περιμένουν νέα ανοδική κίνηση.
Σημειώνεται πως ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε πάνω από τις 31.000 μονάδες, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX έκλεισε οριακά χαμηλότερα από τις 14.000 μονάδες.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν και όπως παρατηρήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, οι ενεργειακές και οι πετρελαϊκές εταιρείες φαίνεται να παίρνουν τη σκυτάλη από τις τράπεζες, οι οποίες εμφανίζουν τάσεις συσσώρευσης μετά το μεγάλο ράλι ανόδου από τα χαμηλά του 2020.

Euroxx
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί με επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουν διατήρηση του ανοδικού momentum καθώς η διάθεση για ανάληψη ρίσκου συνεχίζεται.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 20 ημερών στις 790 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 810 και 800 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 830 και 840 μονάδες. Σε μακροοικονομικά νέα, ανακοινώνονται σήμερα οι δείκτες ανεργίας σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Βeta
Παρά την αδυναμία του τραπεζικού κλάδου, το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον παρέχει στήριξη στην αγορά, ενώ οι ικανοποιητικοί όγκοι συναλλαγών δείχνουν rotation σε κλάδους και μετοχές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης