Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η Τράπεζα Πειραιώς λόγω μετατροπής των Cocos

tags :
ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο η Τράπεζα Πειραιώς λόγω μετατροπής των Cocos
Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένονται στο άνοιγμα για τις Ευρωπαϊκές Αγορές – Χαμηλός εκτιμάται πως θα είναι ο τζίρος στην πρώτη συνεδρίαση του ΧΑ για το 2021
Συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών περιμένουν οι αναλυτές με την τάση να έρχεται από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες εκτιμάται πως θα ανοίξουν σταθεροποιητικά.
Ο τζίρος αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς καθώς σήμερα μετατρέπονται σε μετοχές τα Cocos και το ποσοστό του ΤΧΣ αυξάνεται από 26,4% σε 61,3% λόγω της έκδοσης 394,4 εκατ. μετοχών με τιμή μετατροπής τα 6 ευρώ.
Όπως έχει ενημερώσει το ΧΑ δε θα υπάρξει προσαρμογή της μετοχής, ούτε αλλαγές στα όρια διακύμανσης.
Υπενθυμίζεται πως η μετοχή είχε κλείσει στα 1,30 ευρώ.

Eurobank Equities
Η μέση ετήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 64 εκατ. ευρώ, μετά τη σημαντική αύξηση στους δύο τελευταίους μήνες (82 εκατ. ευρώ η μέση ημερήσια αξία).
Κοιτώντας μπροστά, οι επενδυτές θα σταθμίσουν τη διανομή των εμβολίων και ελπίζουν σε μία οικονομική ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενάντια στην αυξανόμενη εξάπλωση του ιού βραχυπρόθεσμα.
Για σήμερα οι αγορές της Ευρώπης δείχνουν σταθεροποιητικό ξεκίνημα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα με χαμηλούς όγκου συναλλαγών.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 20 ημερών στις 780 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 800 και 780 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 820 και 830 μονάδες. Σε μακροοικονομικά νέα, θα ανακοινωθούν σήμερα οι δείκτες υπεύθυνων προμηθειών της Markit σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Beta
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και η μετακύλισή του στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα διατηρήσει την αγορά στα τρέχοντα επίπεδα καθώς οι επενδυτές δείχνουν την προτίμησή τους για τους κλάδους και τις βιομηχανίες που εκτιμούν ότι θα ξεχωρίσουν το 2021.
Σημειώνεται πως οι νέες μετοχές από τη μετατροπή των Cocos στην Τράπεζα Πειραιώς ξεκινούν να διαπραγματεύονται σήμερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης