Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συνέχιση του year-end rally περιμένουν οι αναλυτές – Θετικό το κλίμα στο εξωτερικό

tags :
ΧΑ: Συνέχιση του year-end rally περιμένουν οι αναλυτές – Θετικό το κλίμα στο εξωτερικό
Λόγω της περιόδου ο τζίρος αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι των προηγούμενων εβδομάδων – Οι τράπεζες στο επίκεντρο 
Με την επενδυτική ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού να παραμένει θετική και τις αγορές να βρίσκονται σε νέα υψηλή ακόμα και ιστορικά, οι εκτιμήσεις για τη σημερινή συνεδρίαση είναι θετικές.
Το year-end rally αναμένεται να συνεχιστεί με την αγορά να προσπαθήσει σήμερα να πάρει απόσταση από τις 800 μονάδες, τις οποίες ξεπέρασε χθες με χαρακτηριστική άνεση.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν, με τις συναλλαγές να παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι των προηγούμενων εβδομάδων, λόγω και της εορταστικής περιόδου.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τραπεζικές μετοχές καθώς συνεχίζουν παρά το ράλι να υποαποδίδουν του γενικού δείκτη.
Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί από την αρχή του έτους 11,6% και ο τραπεζικός 40,5%.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η μετοχή της Ελλάκτωρ, καθώς οι υποψήφιοι επενδυτές που θέλουν τη διοίκηση, συνεχίζουν να αυξάνουν τις θέσεις τους.
Υπενθυμίζεται πως η Reggegorgh γνωστοποίησε πως κατέχει άμεσα το 14,1761% των μετοχών συν το δικαίωμα αγοράς του 12,54% που κατέχει ο Λ.Μπόμπολας.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα σήμερα ακολουθώντας το υποστηρικτικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού.

Euroxx
Περιμένουμε το year-end rally να συνεχιστεί, υποστηριζόμενο επίσης και από τις τάσεις των διεθνών αγορών.

Beta
Τρεις συνεδριάσεις μένουν για το τέλος του 2020 και η διεθνής επενδυτική ευφορία οδηγούμενη από το πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ, η συμφωνία για το Brexit και το ξεκίνημα των εμβολιασμών, δημιουργούν ένα ιδανικό σενάριο για τον περιορισμό των ετήσιων απωλειών οδηγώντας την αγορά υψηλότερα.
Περιμένουμε το θετικό κλίμα στο εξωτερικό να συνεχιστεί, υποστηρίζοντας τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, τα οποία θα βοηθηθούν επίσης και από τις κινήσεις ωραιοποίησης.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 20 ημερών στις 770 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 800 και 780 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 820 και 830 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης