Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Reuters: Η Ελλάδα ελπίζει σε χαλάρωση της Τουρκίας μετά τη συνάντηση του Μητσοτάκη-Erdogan

tags :
Reuters: Η Ελλάδα ελπίζει σε χαλάρωση της Τουρκίας μετά τη συνάντηση του Μητσοτάκη-Erdogan
Αύριο (4/12/2019) θα πραγματοποιεί η συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
Στην αυριανή (4/12/2019) συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, αναφέρεται το Reuters με αφορμή και σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.
Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο και δηλώσεις του κ. Πέτσα, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μια προσπάθεια από την Ελλάδα για να χαλαρώσει η τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και μετά τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.
«Ελπίζουμε ότι η αυριανή συνάντηση θ είναι μια συνάντηση όπου θα είναι εφικτό να στρώσουμε τον δρόμο για μια νέα μορφή σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας» δήλωσε ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι Λιβύη και Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για τα σύνορα στη Μεσόγειο που μπορούσε να περιπλέξει τη διαμάχη της Άγκυρας σχετικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο.
Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι η συμφωνία είναι παράλογη γεωγραφικά, καθώς αγνοεί την Κρήτη μεταξύ των ακτών της Τουρκίας και της Λιβύης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης