Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακέτα κοκαΐνης«ξεβράζονται» σε παραλίες στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας

tags :
Πακέτα κοκαΐνης«ξεβράζονται» σε παραλίες στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας
Οι γαλλικές αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε παραλίες στη νοτιοδυτική Γαλλία, καθώς πακέτα κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών συνεχίζουν να «ξεβράζονται» καθημερινά στις ακτές,
Οι γαλλικές αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε παραλίες στη νοτιοδυτική Γαλλία, καθώς πακέτα κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών συνεχίζουν να «ξεβράζονται» καθημερινά στις ακτές, με περίπου 900 κιλά να έχουν ανακτηθεί από τα μέσα Οκτωβρίου, δήλωσε αρμόδιος εισαγγελέας την Τρίτη.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, η κοκαΐνη είναι «εξαιρετικά καθαρή» σε ποσοστό περίπου 83%, προειδοποιώντας τους ανθρώπους που βρίσκουν τα πακέτα να μην τα αγγίζουν, αλλά να ενημερώνουν την αστυνομία.
Η προειδοποίηση αυτή, πάντως, δεν έχει εμποδίσει μερικούς από το να προσπαθούν να εξασφαλίσουν μερικές ποσότητες ναρκωτικών, η εμπορική αξία των οποίων είναι αρκετά μεγάλη.
Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα, ένας 17χρονος εντοπίστηκε με πέντε κιλά κοκαΐνης στο Lacanau, μια κλειστή παραλία για σερφινγκ κοντά στην πόλη Μπορντό.
Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας χρησιμοποιείται, επίσης, κατά μήκος της διαδρομής των 125 χιλιομέτρων μεταξύ των παραλιακών περιοχών Cap Ferret και Soulac-sur-Mer.
«Ανακτήσαμε 872 κιλά» ανέφερε ο εισαγγελέας στην πόλη της Ρεν, όπου οι υπάλληλοι συντονίζουν τις έρευνες. Πριν από δυο ημέρες, είχε γίνει αναφορά για ανάκτηση 763 κιλών ναρκωτικών.
Αξιωματούχοι έχουν αναφέρει, επίσης, ότι ναρκωτικά εμφανίστηκαν και σε παραλίες κοντά στη Νάντη, ενώ οι Γάλλοι ερευνητές συνεργάζονται με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, καθώς και με την Αμερικανική Υπηρεσία για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών για να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν γιατί τα ναρκωτικά «ξεβράζονται» στις συγκεκριμένες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης