Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στην υπόθεση Biden - «Δεν επεμβαίνουμε στο εσωτερικό άλλων χωρών» δηλώνει το Πεκίνο

tags :
Η Κίνα δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στην υπόθεση Biden - «Δεν επεμβαίνουμε στο εσωτερικό άλλων χωρών» δηλώνει το Πεκίνο
Η Κίνα δεν σκοπεύει να ερευνήσει την υπόθεση Biden, παρά το αίτημα του Donald Trump
Το κινεζικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε σήμερα (8/10) ότι η Κίνα δεν έχει καμία πρόθεση να παρέμβει στις εγχώριες υποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ζήτησε από το Πεκίνο να ερευνήσει τον αντίπαλό του, Δημοκρατικό Joe Biden και τον γιο του, Hunter.
Ο Trump πρότεινε στο Πεκίνο «να ξεκινήσει έρευνα» για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020 και τον γιο του Hunter, ο οποίος είχε επιχειρηματικά συμφέροντα στην Κίνα.
«Η Κίνα ανέκαθεν επεδίωκε να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Geng Shuang σε τακτική ενημέρωση.
«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παρέμβουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η θέση μας έχει παραμείνει συνεπής και σαφής σε αυτό », είπε ο Geng χωρίς περαιτέρω σχόλια.
Οι παρατηρήσεις του Trump σχετικά με την Κίνα έχουν επίσης ενισχύσει την πρόθεση των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσουν σε έρευνα κατά του Trump ο οποίος ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του Zelensky, να ερευνήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Hunter Biden στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης