Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Οι κινήσεις προστατευτισμού έχουν αυξήσει την παγκόσμια αβεβαιότητα - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις

Bank of Japan: Οι κινήσεις προστατευτισμού έχουν αυξήσει την παγκόσμια αβεβαιότητα - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις
Ο αξιωματούχος της BoJ, Yukitoshi Funo, ανέφερε ότι οι κίνδυνοι από τις οικονομίες του εξωτερικού είναι υψηλοί
Τη θέση ότι οι εξωτερικοί κίνδυνοι για την οικονομία της Ιαπωνίας έχουν αυξηθεί, διατύπωσε ο αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Yukitoshi Funo, τονίζοντας ότι η αβεβαιότητα προέρχετα κυρίως από τις κινήσεις εμπορικού προστατευτισμού.
Ειδικότερα, ο κ. Funo δήλωσε σε ομιλία του ότι «η Τράπεζα της Ιαπωνίας πρέπει να συνεχίσει την επίμονη νομισματική χαλάρωση», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «απαιτείται περισσότερο προσοχή για τους κινδύνους που αφορούν τη δυναμική των τιμών».
«Η παγκόσμια οικονομία καταγράφει επιβράδυνση και οι κίνδυνοι καθοδικών πιέσεων έχουν αυξηθεί», υπογράμμισε ο αξιωματούχος της BoJ, ο οποίος τόνισε εν συνεχεία ότι «χρειάζεται περισσότερη προσοχή από ποτέ όσον αφορά τον κίνδυνο δυναμικής του στόχου τιμών στο 2%».
Ο κ. Funo ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές σχετικά με τα βήματα νομισματικής χαλάρωσης, ενώ πρόσθεσε πως εάν προβλεφθούν κίνδυνοι για τον στόχο τιμών, η Τράπεζα της Ιαπωνίας πρέπει να τους αποτρέψει από το να υλοποιηθούν.
«Οι κίνδυνοι από τις οικονομίες του εξωτερικού είναι υψηλοί», επεσήμανε ο αξιωματούχος της τράπεζας, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεδομένων των τιμών, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό δυσκολεύονται να καταγράψουν επιτάχυνση και θα πρέπει να διατηρήσουμε τα χαμηλά επιτόκια για παρατεταμένη περίοδο».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχει αυξηθεί, ιδιαίτερα λόγω των προστατευτικών κινήσεων, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τις επιτπώσεις που έχουν οι ασταθείς υπερπόντιες οικονομίες στις επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κλίμα στην Ιαπωνία».
Ο κ. Funo απέφυγε να αναφέρει εάν θα υπάρξει περαιτέρω νομισματική χαλάρωση κατά τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλάρωση εάν υλοποιηθούν οι κίνδυνοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης