Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Πέντε ερωτήματα που επαναφέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Πέντε ερωτήματα που επαναφέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα
Αφού στο ΣΥΡΙΖΑ τα είχαν όλα έτοιμα, γιατί δεν τα υλοποίησαν;, αναρωτιέται ο κ. Σταϊκούρας
Παρακολουθώ με πολιτική κατανόηση τις αλλεπάλληλες και αγωνιώδεις προσπάθειες του Οικονομικού Επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαμορφώσει τη δική του πραγματικότητα, αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος διατυπώνει πέντε ερωτήματα για τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών, προβεβλημένα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με έκδηλα πλέον τα σημάδια της αμηχανίας:
-Ισχυρίζονται ότι η άρση των capital controls ήταν προετοιμασμένη από τη δική τους Κυβέρνηση. Όμως, πλήρης άρση δεν υπήρξε.
-Ισχυρίζονται ότι ο προϋπολογισμός ήταν εντός στόχων. Όμως, υπήρχε δημοσιονομικό κενό, το οποίο καλύφθηκε κυρίως με την αύξηση των εσόδων μετά τον Ιούλιο.
-Ισχυρίζονται ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ήταν εξασφαλισμένη. Όμως, αυτή ποτέ δεν εξασφαλίστηκε, αφού ποτέ δεν την συζήτησαν αρμοδίως.
-Ισχυρίζονται ότι έδωσαν εντολή και άνοιξε ένας ειδικός λογαριασμός για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Όμως, τέτοιος λογαριασμός δεν υφίσταται.
-Ισχυρίζονται ότι το αίτημα για την πρόωρη μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ ήταν έτοιμο. Όμως, ποτέ δεν το διατύπωσαν, εγγράφως, στους θεσμούς.
Εν κατακλείδι, αφού τα είχαν όλα έτοιμα, γιατί δεν τα υλοποίησαν;, αναρωτιέται ο κ. Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS