Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόσχα: Σημαντικές απώλειες για το κόμμα Putin στις τοπικές εκλογές

tags :
Μόσχα: Σημαντικές απώλειες για το κόμμα Putin στις τοπικές εκλογές
Το κόμμα του Putin έχασε το 1/3 των εδρών στην Μόσχα
Tο κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας, το οποίο υποστηρίζει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έχασε περίπου το ένα τρίτο των εδρών στο κοινοβούλιο της περιοχής της Μόσχας,
Ο αποκλεισμός πολλών υποψηφίων της αντιπολίτευσης πυροδότησε ογκώδεις συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες οι οποίες κατεστάλησαν. Οι διαμαρτυρίες στη ρωσική πρωτεύουσα ξέσπασαν στα μέσα Ιουλίου μετά την άρνηση από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να δεχθεί τις υποψηφιότητες μεγάλου αριθμού υποψηφίων της αντιπολίτευσης, με το επιχείρημα ότι δεν είχαν συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητάς τους.
Ωστόσο, το κόμμα εξακολουθεί να διατηρεί την πλειοψηφία στην Μόσχα μετά τις τοπικές εκλογές της Κυριακής (8/9), ενώ οι υποψήφιοι για περιφερειακό κυβερνήτη φάνηκαν να έχουν κερδίσει στην Αγία Πετρούπολη και σε άλλα 15 μέρη της χώρας.
Το Κρεμλίνο βέβαια εμφανίζεται ευχαριστημένο από το αποτέλεσμα της κάλπης και δεν συνδέει το αποτέλεσμα με τις διαμαρτυρίες. Ο εκπρόσωπος του Vladimir Putin, Dmitry Peskov, δήλωσε πως "η εκλογική εκστρατεία ήταν πολύ πετυχημένη για το κόμμα της Ενιαίας Ρωσίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης