Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αυξήθηκαν κατά +1,8% οι τιμές κατοικιών, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο του 2019

Βρετανία: Αυξήθηκαν κατά +1,8% οι τιμές κατοικιών, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο του 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα οι τιμές κατοικιών κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,3%
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/9) στοιχεία των Markit και Halifax, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές κατοικιών κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,3% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, στις 233.541 στερλίνες, έναντι μηνιαίας ανόδου +0,4% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές κατοικιών κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,8%, έναντι +1,5% τον Ιούλιο του 2019, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από τον περασμένο Απρίλιο.
Για το σύνολο του τριμήνου Ιουνίου-Αυγούστου 2019, οι μέσες τιμές κατοικιών ενισχύθηκαν κατά +0,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
«Δεν υπήρξε πραγματική μετατόπιση στις τιμές κατοικιών τον Αύγουστο, καθώς η μέση τιμή ακινήτων αυξήθηκε μόλις κατά 0,3% σε μηνιαία βάση», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Halifax, Russell Galley, προσθέτοντας ότι «αυτό το γεγονός επεκτείνει περαιτέρω την επίπεδη τάση που βλέπουμε τους τελευταίους έξι μήνες, κατά τους οποίους οι τιμές κατοικιών έχουν αλλάξει ελάχιστα».
Ο κ. Galley πρόσθεσε ότι «ενώ η τρέχουσα οικονομική αβεβαιότητα εξακολουθεί να επηρεάζει το καταναλωτικό κλίμα, ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες, όπως είναι η οικονομική προσιτότητα και η απασχόληση, παραμένουν ισχυροί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης