Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (Ιρανός ΥΠΟΙΚ): Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ δεν είναι παρά "μία φυλακή"

Zarif (Ιρανός ΥΠΟΙΚ): Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ δεν είναι παρά
"Φυλακή" το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ, κατά τον Ιρανό ΥΠΟΙΚ Javad Zarif
Ο Ιρανός ΥΠΟΙΚ Mohammad Javad Zarif, με ανάρτησή του στο twitter, χαρακτήρισε "φυλακή" το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, μία μέρα μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ στο Ιράν για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Οι ΗΠΑ έβαλαν "στην μαύρη λίστα" ένα δίκτυο εταιρειών, πλοίων και ιδιωτών, που φέρεται να κατευθύνονυαι από το Ισλαμικό Επαναστατικό Σώμα (IRGC) για να προμηθεύσουν τη Συρία με πετρέλαιο αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, παραβιάζοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
""Το OFAC (Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α.) δεν είναι τίποτε άλλο παρά", έγραψε ο Zarif στο twitter.
Από πέρυσι, όταν ο πρόεδρος Donald Trump απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από την πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ Ιράν και έξι δυνάμεων και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στην Τεχεράνη, η Ουάσινγκτον ενέτεινε μια εκστρατεία "μέγιστης πίεσης" στις ΗΠΑ με στόχο την εξάλειψη των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν.
"Ο μόνος τρόπος να μετριαστεί η οικονομική τρομοκρατία (#EconomicTerrorism) των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να αποφασίσετε τελικά να απελευθερωθείτε", δήλωσε ο Ζαρίφ στο tweet του.
Από το Μάιο, το Ιράν άρχισε να παραβιάζει σταδιακά τη συμφωνία προκειμένου να πιέσει τα ευρωπαϊκά κόμματα να προστατέψουν την οικονομία του Ιράν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Η Τεχεράνη δήλωσε την Τετάρτη ότι θα παραβιάσει περαιτέρω τη συμφωνία την Παρασκευή, αν και η Γαλλία πρότεινε την χορήγηση πιστωτικού πακέτου 15 δισ.δολαρίων προκειμένου να προλάβει καταστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης