Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Αύγουστο 2019 - Στις 50,6 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Αύγουστο 2019 - Στις 50,6 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα του βρετανικού κλάδου υπηρεσιών διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών
Νέα επιβράδυνση σημείωσε η δραστηριότητα για τον κλάδο υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/9) στοιχεία της Markit, με τον σχετικό υποδείκτη να υποχωρεί σε χαμηλά δύο μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 50,6 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, καθώς απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 54,9 μονάδων.
Σύμφωνα με την Markit, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να εκτιμούν ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από το Brexit, και οι υποτονικέ επιχειρηματικές δαπάνες αποτελούν τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την πτώση του δείκτη.
«Η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στον κλάδο υπηρεσιών παρέμεινε σχεδόν στάσιμη τον Αύγουστο, καθώς οι ανησυχίες που σχετίζονται με το Brexit κλιμακώθηκαν, περιορίζοντας τόσο τις καταναλωτικές όσο και τις επιχειρηματικές δαπάνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τόσο ο μεταποιητικός όσο και ο κατασκευαστικός κλάδος παρέμειναν σε βαθιά ύφεση τον Αύγουστο, και η έλλειψη οποιασδήποτε ουσιαστικής ανάπτυξης στον κλάδο υπηρεσιών δημιουργεί ερωτήματα αναφορικά με τις πιθανότητες ύφεσης της βρετανικής οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης