Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Ύφεση «βλέπει» η γερμανική κυβέρνηση - Αναμένει νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ στο γ’ 3μηνο 2019

Spiegel: Ύφεση «βλέπει» η γερμανική κυβέρνηση - Αναμένει νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ στο γ’ 3μηνο 2019
Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα διολισθήσει σε ύφεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel»
Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να διολισθήσει σε ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, όπως ανέφερε σημερινό (23/8/2019) δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της καγκελαρίας, οι προβλέψεις της κυβέρνησης κάνουν λόγο για ελαφριά συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όπως συνέβη και στο δεύτερο τρίμηνο.
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, κυρίως λόγω της πτώσης των εξαγωγών.
Ως ύφεση ορίζεται συνήθως η συρρίκνωση της οικονομίας τουλάχιστον κατά τη διάρκεια δύο συνεχόμενων τριμήνων.
Η γερμανική κυβέρνηση δεν προβλέπει ακόμη μια σοβαρή οικονομική κρίση -υπό τον όρο ότι οι παγκόσμιες εμπορικές συγκρούσεις δεν θα κλιμακωθούν περαιτέρω και ότι η Βρετανία δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, αναφέρει το δημοσίευμα.
«Επομένως, δεν βλέπουμε κανέναν λόγο λήψης βραχυπρόθεσμων μέτρων για την σταθεροποίηση της οικονομίας», αναφέρει το κυβερνητικό έγγραφο, σύμφωνα με το «Der Spiegel».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης