Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά 1,8% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το β΄ 3μηνο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Κατά 1,8% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το β΄ 3μηνο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ΑΕΠ της Ιαπωνίας θα καταγράψει επιβράδυνση στο 0,5% για το β΄ 3μηνο 2019
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (9/8) στοιχεία της κυβέρνησης, εν μέσω ανόδους στις καταναλωτικες δαπάνες της χώρας.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 1,8% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 2,8% το προηγούμενου τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα σημειώσει επιβράδυνση στο 0,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιαπωνικής κυβέρνησης, οι καταναλωτικές δαπάνες κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,6% σε τριμηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες διαμορφώθηκαν στο +1,5%.
Ωστόσο, οι οικονομολόγοι διευκρινίζουν ότι τα τελευταία στοιχεία δε σημαίνουν ότι οι προοπτικές για την ιαπωνική οικονομία είναι ρόδινες.
«Η θετική ανάπτυξη κατά το προηγούμενο τρίμηνο δεν πρέπει να προεξοφληθεί», τόνισε ο οικονομολόγος του Dai-ichi Life Research Institute, Yoshiki Shinke, εκτιμώντας παράλληλα ότι η οικονομία της Ιαπωνίας θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στο να αναπτυχθεί κατά τα επόμενα τρίμηνα, καθώς η αύξηση του φόρου πλήττει το καταναλωτικό κλίμα και οι επιχειρηματική εμπιστοσύνη επηρεάζεται από τις εμπορικές τριβές ΗΠΑ και Κίνας.
Η πτώση της ζήτησης από το εξωτερικό είχε σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2019, εν μέσω επιβράδυνσης σε αρκετές χώρες της Ασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης