Μηταράκης: Υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τους συνταξιούχους ναυτικούς

Μηταράκης: Υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τους συνταξιούχους ναυτικούς
Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει έμπρακτα τους συνταξιούχους ναυτικούς, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης
Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει έμπρακτα τους συνταξιούχους ναυτικούς, έδωσε σήμερα (8/8/2019) ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης.
Ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, κ. Κομματά, και τον αντιπρόεδρο, κ. Δαούση, στην έδρα του ΝΑΤ στον Πειραιά.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και τα μέλη του Ταμείου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για την περαιτέρω ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων του ΝΑΤ και το πώς με τη χρήση της τεχνολογίας αφενός αυτά θα διασυνδεθούν με τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο ΕΦΚΑ, αφετέρου θα προχωρήσει η ψηφιοποίηση των ναυτολογίων και των μητρώων ναυτικών και πλοίων, ώστε να μπορούν στο μέλλον να εκδίδονται άμεσα οι συντάξεις των ναυτικών.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δήλωσε:
«Ξεκίνησα τις επισκέψεις μου στους εποπτευόμενους φορείς από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο ώστε να τονίσω την σημασία που έχει η Ελληνική Ναυτιλία για τη χώρα μας.
Στόχος μας πρέπει να είναι να εισέλθουν περισσότεροι νέοι, Έλληνες, στη θάλασσα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος.
Διατηρώντας την ελληνικότητα της ναυτιλίας».
«Υποχρέωση μας είναι να στηρίξουμε τους συνταξιούχους ναυτικούς.
Και θα το πράξουμε έμπρακτα», κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS