Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 9 μηνών υποχώρησε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 49,5 μονάδες ο δείκτης PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά 9 μηνών υποχώρησε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 49,5 μονάδες ο δείκτης PMI
Οι νέες παραγγελίες στον κατασκευαστικό κλάδο της Γερμανίας υποχώρησαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα
Την πρώτη της πτώση μετά από εννέα μήνες κατέγραψε η δραστηριότητα στον κατασκευαστικό κλάδο της Γερμανίας για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/8) στοιχεία της Markit, με τον δείκτη να υποχωρεί κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI συρρικνώθηκε στις 49,5 μονάδες, έναντι 50 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, υποχωρώντας κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, οι οποίες διαχωρίζουν την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ο τομέας εμπορικών κτηρίων σημείωε την πρώτη πτώση από τον Ιανουάριο του 2019, με την πτώση ωστόσο να είναι περιοριμσένη, ενώ η δραστηριότητα στον τομέα πολιτικών μηχανικών υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες κατέγραψε πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας μάλιστα με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ αντίθετα ο υποδείκτης που αφορά τη στελέχωση του κλάδου σημείωσε άνοδο.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, καταγράφηκε η πρώτη πτώση μετά από εννέα μήνες ανόδου.
«Οι ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές των εμπορικών κατασκευών και την αποδυνάμωση των οικονοικών τάσεων ασκούν πιέσεις στους κατασκευαστές, με τις προοπτικές μελλοντικής παραγωγής να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2015», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
Σημειώνεται ότι

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης