Κλιμακώνει την πίεση στον Maduro ο Τrump - Δεσμεύει τους πόρους της Bενεζουέλας στις ΗΠΑ

Κλιμακώνει την πίεση στον Maduro ο Τrump - Δεσμεύει τους πόρους της Bενεζουέλας στις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Trump συνεχίζει να κλιμακώνει την πίεση που ασκεί στο Καράκας
Πάγωμα στους πόρους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στην αμερικανική επικράτεια, επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, με εκτελεστικό διάταγμα.
«Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησιακά συμφέροντα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που βρίσκονται στις ΗΠΑ (...) δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταφερθούν, να διατεθούν εμπορικά, να εξαχθούν, να αποσυρθούν ή να τύχουν οποιασδήποτε άλλης συναλλαγής», αναφέρεται στο εκτελεστικό διάταγμα.
Η κυβέρνηση Trump συνεχίζει να κλιμακώνει την πίεση που ασκεί στο Καράκας εντός των ορίων της προσπάθειάς της να αναγκάσει τον σοσιαλιστή πρόεδρο της χώρας Nicolas Maduro να εγκαταλείψει την εξουσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Η Ουάσινγκτον, οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Δύσης καλούν τον Μαδούρο να παραιτηθεί και έχουν αναγνωρίσει τον Juan Guaido, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ως τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.
Η Κίνα και η Ρωσία, όπως και ορισμένα κράτη της Λατινικής Αμερικής, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Μaduro.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας John Bolton προειδοποίησε εκ νέου το Πεκίνο και τη Μόσχα εναντίον της συνέχισης της υποστήριξής τους προς το Καράκας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS