Τελευταία Νέα
Διεθνή

Star Market: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον...κινεζικό Nasdaq - Εκτίναξη έως +520% για την Anji Microelectronics

tags :
Star Market: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον...κινεζικό Nasdaq - Εκτίναξη έως +520% για την Anji Microelectronics
Ο Star Market αποτελεί την απάντηση της Κίνας στον αμερικανικό Nasdaq
(upd) Εντυπωσιακή είναι η πρεμιέρα του νέου τεχνολογικού δείκτη Star Market στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, ο οποίος θεωρείται η απάντηση της Κίνας στο τεχνολογικό δείκτη Nasdaq της Wall Street.
Ο δείκτης αποτελείται από 25 μετοχές, με τον τίτλο της Anji Microelectronics να εκτοξεύεται έως +520% και τη συνολική αξία των εταιρειών να αυξάνεται κατά 44 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των επενδυτών.
Οι εταιρείες κατέγραψαν μέσο κέρδος 140% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, ενώ ενεργοποιήθηκαν οι αυτόματοι μηχανισμοί διακοπής των συναλλαγών (circuit breakers) για την εκτόνωση της ξέφρενης δραστηριότητας.
Η μικρότερη άνοδος που σημείωσε μετοχή εταιρείας ήταν 84,22%.
Συνολικά, δημιουργήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης νέα κεφαλαιοποίηση της αγοράς περίπου 305 δισ. γιουάν (44,3 δισ. δολάρια), σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.
Το Χρηματιστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κίνα (Star Market) άρχισε την διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης σήμερα το πρωί, με την συμμετοχή των πρώτων 25 εταιριών.
Η ίδρυση του είναι πιλοτικού τύπου και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της καινοτομίας, της επιστήμης και της τεχνολογίας, πυλώνες στους οποίους το Πεκίνο επιδιώκει να στηρίξει την αναπτυξιακή πορεία της Κίνας, για τις επόμενες δεκαετίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης