Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Πολύ σύντομα γίναμε μάρτυρες μιας μικρής αποκάλυψης γύρω από το πρόγραμμα της ΝΔ

Σκουρλέτης: Πολύ σύντομα γίναμε μάρτυρες μιας μικρής αποκάλυψης γύρω από το πρόγραμμα της ΝΔ
Τι αναφέρει ο Π. Σκουρλέτης
«Μέσα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας μικρής αποκάλυψης γύρω από τον πραγματικό χαρακτήρα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Επικρατείας, Π. Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο  ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρει ότι «χωρίς για μας να αποτελεί έκπληξη, βλέπουμε ότι όσα μέχρι τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας κινούνται στη λογική μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης, αντιμεταρρυθμιστικής και αντικοινωνικής πρότασης».
Όπως εξηγεί, αναφέρεται σε ασφαλιστικό, εργασιακά και τη ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται «στο κορυφαίο ζήτημα του ασφαλιστικού και ιδιαίτερα στα ζητήματα της επικουρικής ασφάλισης όπου πλέον, αυτό το οποίο αρνιόταν να αποσαφηνίσει προεκλογικά, όπως θυμάστε, η Νέα Δημοκρατία και ήταν χαρακτηριστικό ότι δεν περιείχε και στο τυπωμένο πρόγραμμά της κάποια αναφορά για το ασφαλιστικό ζήτημα, τώρα φαίνεται ότι πάνω στο τραπέζι έχει έρθει η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης με τον τρόπο που το θέτει».
Το ζήτημα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Σκουρλέτης, «είναι αυτές οι αλλαγές που γίνονται στο επίπεδο των ειδικών γραμματειών.
Με την πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτής της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου από μία αυτοτελής γραμματεία σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα, όπως είναι αυτός της εποπτείας των συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων, αυτή ουσιαστικά ψαλιδίζεται, περιορίζεται ο ρόλος της και θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο ότι μας φέρνει στο νου αυτά τα οποία είχε υποστηρίξει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι τέτοιου είδους μηχανισμοί, επιθεωρήσεις, ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι εμπόδια για την επιχειρηματικότητα, όπως την αντιλαμβάνεται».
Ο ίδιος προσθέτει «την εμμονή σε ένα ξεπερασμένο και παρωχημένο σχέδιο σε σχέση με τη ΔΕΗ, που στον πυρήνα του έχει απλά και μόνο να πουλήσει τα πιο κερδοφόρα κομμάτια και αυτά που στηρίζουν τη ΔΕΗ, που είναι τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια».
Κατά τον ίδιο, «μετά την προσπάθεια απαξίωσης το να πας ένα βήμα από εδώ και πέρα θα είναι κάτι καταστροφικό για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η οποία ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει τα προβλήματα που σχετίζονται με χρόνια ζητήματα και που εμείς σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό επιχειρήσαμε και έχουμε ανοίξει ένα δρόμο υπέρβασής τους».
Περαιτέρω, ο Πάνος Σκουρλέτης εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για το Μακεδονικό, λέγοντας «αναμενόμενο μεν», αλλά «εκ των υστέρων φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία τζόγαρε ουσιαστικά σε ένα κλίμα εθνολαϊκισμού, φάνηκε ότι πάνω σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα ακολούθησε μία τυχοδιωκτική πολιτική ενώ ήταν βέβαιο ότι θα εκινείτο τελικά σε αυτή την γραμμή, δηλαδή σε αυτήν της εφαρμογής και του σεβασμού μιας συμφωνίας που ήταν η πιο επωφελής η οποία τελικά ζητήθηκε και έγινε πράξη τα τελευταία 20-30 χρόνια.
 Αυτή είναι η αλήθεια.
Αποτελεί μία απόλυτη επιβεβαίωση της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης και θεωρώ πλέον ότι θα πρέπει να ζητήσουν πρώτα από όλα συγγνώμη από τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έγιναν αντικείμενο επιθέσεων από διάφορους θερμόαιμους και θερμοκέφαλους ακροδεξιούς το προηγούμενο διάστημα, τους οποίους η Νέα Δημοκρατία με τη στάση της τότε τους κάλυψε.
Και βέβαια κατ' επέκταση να ζητήσουν και συγγνώμη απέναντι στον ελληνικό λαό, διότι εδώ υπήρξε μία επιχείρηση πολιτικής κερδοσκοπίας μπροστά στις εκλογές και ανέδειξε σε όλο της το μεγαλείο την ανερμάτιστη και επιπόλαιη τυχοδιωκτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας γύρω από αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα».
Ακόμη, ο κ. Σκουρλέτης για τα της ανασυγκρότησης του κόμματός, τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός κορμός ενός πόλου ο οποίος συγκροτείται από ένα πολύ μεγάλο φάσμα πολιτών που εκφράζονται από την Αριστερά και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.
Θέλουμε σε αυτήν την νέα περίοδο να μπορέσουμε να έχουμε μια ενεργή παρουσία σε ό,τι κινείται τους μαζικούς χώρους, σε όλα τα πεδία στα οποία δίνονται μάχες, σε ό,τι αυτή τη στιγμή διαμορφώνει μια πραγματικότητα για τους πολίτες, είτε αυτό είναι η αυτοδιοίκηση, είτε αυτό είναι οι σύλλογοι, τα συνδικάτα, τα επιμελητήρια, τα επιστημονικά σωματεία, άρα επιδιώκουμε μέσα από μία τέτοια προσέγγιση, την επανεκκίνηση και τη μαζικοποίηση του κόμματός μας έτσι ώστε να κάνουμε πράξη μία πληθυντική αριστερά η οποία να αντιστοιχεί στις ανάγκες της εποχής μας».
Ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται ούτε θέμα αλλαγής τίτλου του κόμματος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης