Σε υψηλό άνω των 6 ετών ο χρυσός - Άνοδος 0,9% στα 1.420,90 δολ. ανά ουγγιά

Σε υψηλό άνω των 6 ετών ο χρυσός - Άνοδος 0,9% στα 1.420,90 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 12,90 δολ. ή 0,9%, στα 1.420,90 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2013
Με σημαντική άνοδο έκλεισε σήμερα (3/7/2019) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2013, εν μέσω των προσδοκιών για μια μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αργότερα αυτόν τον μήνα.
Ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία συνέβαλαν στην αύξηση των προσδοκιών για μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed κατά τη συνεδρίαση αυτού του μήνα.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ «εκτοξεύτηκε» σε υψηλό πέντε μηνών τον Μάιο του 2019, καθώς αυξήθηκαν οι εισαγωγές της χώρας, λόγω των προσδοκιών για αύξηση των δασμών στα κινεζικά αγαθά.
Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 8,4% στα 55,5 δισ. δολ., ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι θα διαμορφωνόταν στα 54 δισ. δολ.
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα αυξήθηκε κατά 12,2% στα 30,2 δισ. δολ., με τις εισαγωγές από τη χώρα να αυξάνοντας κατά 12,8%.
Την ίδια ώρα, μικρή αύξηση κατέγραψαν τον Ιούνιο οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ότι οι προσλήψεις ενδεχομένως να κατεβάζουν ταχύτητα.
Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 102.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο του 2019, πολύ λιγότερες από τις 140.000 που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.
Παράλληλα, νέα πτώση, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, κατέγραψαν τον Μάιο οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ, σε μια νέα ένδειξη ότι συνεχίζεται η αποδυνάμωση του μεταποιητικού κλάδου της χώρας.
Ειδικότερα, οι εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,7% τον Μάιο, ενώ τα στοιχεία για τον Απρίλιο αναθεωρήθηκαν καθοδικά, δείχνοντας μια μείωση των παραγγελιών κατά 1,2%, αντί της μείωσης 0,8% που είχαν δείξει αρχικά.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 12,90 δολ. ή 0,9%, στα 1.420,90 δολ. ανά ουγγιά.
To «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται, εν τω μεταξύ, στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ, που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή (5/7).
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω λεπτομέρειες για τις εμπορικές συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Παρά το γεγονός ότι ο Peter Navarro, εμπορικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, δήλωσε χθες ότι οι συνομιλίες με την Κίνα οδεύουν προς «μία πολύ καλή κατεύθυνση», η έλλειψη λεπτομερειών για την πορεία των διαπραγματεύσεων μειώνει τις πιθανότητες να υπάρξει άμεσα μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS