Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μήνυμα Πεκίνου σε ΗΠΑ - Σε ασκήσεις βύθισης πλοίων στη Νότια Σινική Θάλασσα προχώρησε η Κίνα

tags :
Μήνυμα Πεκίνου σε ΗΠΑ - Σε ασκήσεις βύθισης πλοίων στη Νότια Σινική Θάλασσα προχώρησε η Κίνα
Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Νότια Σινική Θάλασσα
Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Νότια Σινική Θάλασσα δεδομένου ότι το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι έχει δεσμεύσει μια περιοχή της θάλασσας κοντά στα νησιά Spratly για μια πενθήμερη στρατιωτική άσκηση.
Το NBC News επιβεβαίωσε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σειρές δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων, επικαλούμενο αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι οποίοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον ένα βλήμα πυροδοτήθηκε από τη θάλασσα αυτό το Σαββατοκύριακο και περισσότερες δοκιμές θα συνεχιστούν μέχρι σήμερα τις 3 Ιουλίου.
Ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα ασκήσεις στα έντονα αμφισβητούμενα ύδατα, που αποτέλεσαν το σκηνικό των πρόσφατων συμβάντων μεταξύ της Κίνας, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους όπως οι Φιλιππίνες ήταν «σχετικά».



Είναι άγνωστο αν ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) διεξήγαγε δοκιμές των όπλων επόμενης γενιάς, όπως ο βαλλιστικός πυραύλος JL-3 που είχε ξεκινήσει από το υποβρύχιο ή οι ικανότητες που αναπτύχθηκαν.
Ωστόσο, πολλές αναφορές υποδεικνύουν ότι το PLA διεξάγει δοκιμές βύθισης εχθρικών πλοίων με πυραύλους.
Σύμφωνα με το Business Insider για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, οι κινεζικές αρχές τυπικά εκδίδουν ειδοποιήσεις προς τους αερομεταφορείς (NOTAM) που προσδιορίζουν "περιοχές προσωρινών κινδύνων", εξήγησε ο Ankit Panda, ανώτερος συντάκτης του The Diplomat.
Ένα τέτοιο NOTAM εκδόθηκε για την περίοδο μεταξύ 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, βαθμολογώντας δύο θέσεις στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Το Πεκίνο είχε προηγουμένως μετακινήσει επίγειους πυραύλους cruise (ASCM), όπως οι YJ-62 και YJ-12B, σε κατεχόμενα από την Κίνα εδάφη στην περιοχή, κίνηση την οποία καταδίκασαν οι ΗΠΑ.
Είναι ανησυχητικό ότι τμήματα της περιοχής που έχουν κλείσει από το PLA έχουν πράγματι διεκδικηθεί από τις Φιλιππίνες και το αμερικανικό ναυτικό κάνει τακτικά ασκήσεις ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή.



Τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους καταδίκασαν την επέκταση κινεζικών κυριαρχικών απαιτήσεων σε μεγάλο μέρος της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, ισχυρισμοί που το Πεκίνο προσπάθησε να ενισχύσει μέσω μιας σειράς ανθρωπογενών νησιών και συνοδευτικού δικτύου μικρών στρατιωτικών βάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης