Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (Βρετανία): Η ΕΕ δεν επιθυμεί μία μόνιμη σκιά του Brexit από πάνω της - Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη συμφωνία

Hunt (Βρετανία): Η ΕΕ δεν επιθυμεί μία μόνιμη σκιά του Brexit από πάνω της - Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη συμφωνία
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα καταστροφικό» το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στους επόμενους έξι μήνες
Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί μία μόνιμη «σκιά» του Brexit από πάνω της, διατύπωσε σήμερα (30/5) ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Hunt, ζητώντας παράλληλα να υπάρξουν αλλαγές στη συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, ο κ. Hunt τόνισε ότι «η συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει ή να αφαιρεθεί από αυτήν το ιρλανδικό backstop», εξηγώντας ότι «ο λόγος που το αναφέρων είνα γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει η σκιά του Brexit να κρέμεται από πάνω της».
Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι θα προτιμούσε μία καθυστέρηση του Brexit πέραν από τις 31 Οκτωβρίου από το να επιδιώξει μία έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία και να προκαλέσει νέες εκλογές.
Μάλιστα, ο κ. Hunt τόνισε ότι θα ήταν «ιδιαιίτερα καταστροφικό» το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στους επόμενους έξι μήνες, επιμαίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει στο τραπέζι την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
«Το Βρετανικό Κοινοβούλιο θα συζητήσει μία νέα συμφωνία για το Brexit, ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, δήλωσε ότι θα στηρίξει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απέναντι σε οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με τα άλλα κόμματα ώστε να αποφύγει το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης