Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε κατά +5,4% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2019

Κίνα: Ενισχύθηκε κατά +5,4% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2019
Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας υποχώρησε κατά -3,1%
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά +5,4% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου +8,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί ετήσια άνοδος της τάξεως του +6,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως κατέγραψε πτώση της τάξεως του -3,1%.
Η παραγωγή νέων ενεργειακών οχημάτων σημείωσε άνοδο της τάξεως του +17,1% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας διμαορφώθηκε στο +11,2%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία, οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +7,2% για τον ίδιο μήνα, έναντι ετήσιας ανόδου +8,7% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +8,6%.
Επιπλέον, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -1,5% σε μηνιαία βάση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ετήσια ανάπτυξη των λιανικών πωλήσεων ήταν η ασθενέσθερη που έχει σημειωθεί από τον Μάιο του 2003.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης