Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Πρέπει να εργαστούμε από κοινού με τη Βρετανία ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα του Brexit

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Πρέπει να εργαστούμε από κοινού με τη Βρετανία ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα του Brexit
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας τόνισε ότι το πολιτικό αδιέξοδο που επικτρατεί στη Βρετανία μπορεί να επιλυθεί μέσα σε μερικές εβδομάδες
Έκκληση προς την κυβέρνηση της Βρετανίας να συνεργαστεί από κοινού με την κυβέρνηση της Ιρλανδίας ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με το Brexit απηύθυνε σήμερα (10/5) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Simon Coveney, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές πρέπει «να σηκώσουν ορισμένα μεγάλα βάρη».
Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο κ. Coveney δήλωσε ότι «η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να επιτρέψουν να κλιμακωθεί το πολιτικό κενό», καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα «περαιτέρω προβλήματα» αναφορικά με το Brexit.
Μάλιστα, ο Ιρλανδός αξιωματούχος τόνισε ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να επιλυθούν «μέσα σε μερικές εβδομάδες».
«Η Ιρλαδνία και η Βρετανία πρέπει να εργαστούν από κοινού», υπογράμμισε ο κ. Coveney, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών «θα συνεργαστούν στενά ώστε να προσπαθήσουν να σηκώσουν ορισμένα μεγάλα βάρη με τα πολιτικά κόμματα, γεγονός που θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση μέσα σε μερικές εβδομάδες και όχι σε μερικούς μήνες».
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May δέχεται πιέσεις από το Συντηρητικό Κόμμα ώστε να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία θα παραιτηθεί.
Ωστόσο, η κα May κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μία τέτοια ανακοίνωση όσο οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit συνεχίζονται.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης