Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένταση στην απολογία του Λυκουρέζου - Τι αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημα του

Ένταση στην απολογία του Λυκουρέζου - Τι αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημα του
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος υποστηρίζει ότι ουδέποτε επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατούμενους
Σε κλίμα έντασης άρχισε η απολογία του Αλεξανδρου Λυκουρέζου ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός ανακριτής φέρεται να απαίτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, να απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο.
Ο συνήγορος υπεράσπισης όμως διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό και ανέφερε ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία στο κινητό του τηλέφωνο.

Το απολογητικό υπόμνημα

Όσον αφορά τον απολογητικό υπόμνημα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κάνει λόγο για σκευωρία και υποστηρίζει ότι ουδέποτε επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατούμενους και σε καμία περίπτωση δεν τους επισκέφθηκε στις φυλακές.
Επίσης, αρνείται ότι ζήτησε 2 εκατ. ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο για να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του και πλέον, προφυλακισμένος δικηγόρος.
Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος, υποστηρίζει ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγράψει ο «υπερκοριός» της αστυνομίας δεν αναφέρεται το όνομα του, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μπήκε στην υπόθεση Φλώρου το 2017 ενώ, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ως μέλος της Οργάνωσης από το 2014.
Επιπλέον, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως στην δικογραφία δεν καταγράφεται καμία πράξη που να τον συνδέει με την απαίτηση «δώρου» από τον επιχειρηματία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης