Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ένταση στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων στα Διαβατά – Αποχώρησαν δυο λεωφορεία για Γιάννενα

Θεσσαλονίκη: Ένταση στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων στα Διαβατά – Αποχώρησαν δυο λεωφορεία για Γιάννενα
Η ένταση εκδηλώθηκε όταν ομάδα προσφύγων επιχείρησε να απομακρυνθεί από την περιοχή και  να κατευθυνθεί προς τα σύνορα
Νέα ένταση ξέσπασε στα Διαβατά, όταν ομάδα προσφύγων επιχείρησε να απομακρυνθεί από την περιοχή προκειμένου να κατευθυνθεί προς τα σύνορα.
Μάλιστα, όταν άρχισαν να κινούνται πλησιάζοντας τον αστυνομικό κλοιό, έγιναν ρίψεις δακρυγόνων ώστε να οπισθοχωρήσουν και οι πρόσφυγες αντέδρασαν πετώντας πέτρες.
Στο μεταξύ, νωρίτερα είχε ξεκινήσει η  σταδιακή αποχώρηση κάποιων προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό που έχουν στήσει δίπλα από τη δομή φιλοξενίας Διαβατών, με τελικό προορισμό τα Γιάννενα και με ενδιάμεσο περιοχή της Κοζάνης.
O περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ν. Ράγκος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αναχώρησαν ήδη από τα Διαβατά δυο λεωφορεία με προορισμό τα Γιάννενα και με ενδιάμεσο σταθμό περιοχή της Κοζάνης, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή προσφύγων και μεταναστών που έχουν εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσουν από τον άτυπο καταυλισμό και να επιστρέψουν στις δομές τους και μάλιστα «ετοιμάζονται οι επόμενες καταστάσεις για την επιβίβαση.
Οι πιο ψύχραιμοι και λογικοί κινητοποιούνται και θα αποχωρήσουν.
Όλη μέρα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια την οποία κάνουμε από κοινού με την αστυνομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης