Τελευταία Νέα
Διεθνή

H EE καταδικάζει την άρση ασυλίας του Guaido - Υπονομεύεται η έξοδος από την κρίση

tags :
H EE καταδικάζει την άρση ασυλίας του Guaido - Υπονομεύεται η έξοδος από την κρίση
Αντίδραση της ΕΕ για την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Guaido
Την απόφαση της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας να άρει την κοινοβουλευτική ασυλία του Juan Guaido καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η απόφαση αυτή συνιστά σοβαρή παραβίαση του Συντάγματος της Βενεζουέλας, καθώς και του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Federica Mogherini εκ μέρους των 28 κρατών-μελών.
"Οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν μια πολιτική έξοδο από την κρίση και οδηγούν σε περαιτέρω πόλωση και κλιμάκωση των εντάσεων στη χώρα", αναφέρεται στη δήλωση της ΕΕ.
Η κρίση στη Βενεζουέλα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.
Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας ενέκρινε ομόφωνα προχθές Τρίτη την "άσκηση ποινικής δίωξης" κατά του Guaido, κεντροδεξιού βουλευτή και προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Η Συντακτική Συνέλευση αντικαθιστά εν τοις πράγμασι την Εθνοσυνέλευση, το μοναδικό Σώμα που ελέγχεται από την αντιπολίτευση και πρόεδρος του οποίου είναι ο Guaido.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης