Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στον ΟΑΕΕ η ασφάλιση για Συνεταιριστικές επιχειρήσεις και αλληλέγυα οικονομία

tags :
Στον ΟΑΕΕ η ασφάλιση για Συνεταιριστικές επιχειρήσεις και αλληλέγυα οικονομία
Στο Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας εγγράφονται υποχρεωτικά οι Συνεταιρισμοί Εργαζομένων
Στον πρώην ΟΑΕΕ θα ασφαλίζονται στο εξής τα μέλη των Συνεταιριστικών οργανώσεων καθώς και οι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
Οποιοδήποτε άλλο μη μονοπρόσωπο νομικό πρόσωπο εφόσον έχει αποκτήσει νομική προσωπικότητα, όπως ιδίως αγροτικοί συνεταιρισμοί, αστικοί συνεταιρισμοί, Αστικές Εταιρείες, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ρητά οριζόμενες στις ίδιες διατάξεις προϋποθέσεις θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ.
Τα παραπάνω ορίζονται σε εγκύκλιο του ΕΦΚΑ με την οποία παρέχονται οδηγίες για την υποχρέωση ασφάλισης για τα μέλη των Συνεταιρισμών Εργαζομένων (για τους απασχολούμενους στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν νεότερες οδηγίες).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποχρεωτική ασφάλιση των μελών των Συνεταιρισμών Εργαζομένων, είναι η απόκτηση της ιδιότητας του μέλους, η οποία συντελείται με την εγγραφή του στο Συνεταιρισμό και την καταχώρησή της στο Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Γενικού Μητρώου Φορέων Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας.
Επισημαίνεται ότι στο Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας εγγράφονται υποχρεωτικά οι Συνεταιρισμοί Εργαζομένων οι οποίοι συστήνονται με βάση το ν.4430/16 προκειμένου να πιστοποιηθούν ως Συνεταιρισμοί Εργαζομένων και να αποκτήσουν νομική και εμπορική ιδιότητα.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης