Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο δάσος της Στροφιλιάς – Έχουν μείνει μικρά μέτωπα

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο δάσος της Στροφιλιάς – Έχουν μείνει μικρά μέτωπα
Δεν είναι πολλά τα στρέμματα που κάηκαν είπε ο Αχιλλέας Τζουβάρας, συντονιστής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στη δυτική Ελλάδα
Την αισιοδοξία του για την πορεία της πυρκαγιάς στο δάσος της Στροφιλιάς εξέφρασε ο Αχιλλέας Τζουβάρας, Συντονιστής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στη δυτική Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζουβάρας είπε πως «είναι βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς», τονίζοντας ότι μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση, έχουν απομείνει «μικρά μέτωπα, τα οποία σε λίγο θα έχουν κατασβεστεί, κυρίως λόγω προσβασιμότητας».
Αναφορικά με τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς, σημείωσε ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο βάσει της εικόνας που ο ίδιος πήρε από το σημείο, φαίνεται πως η εστία εκδηλώθηκε «μέσα από το δάσος και όχι από κάποιο παράπλευρο σημείο».
Όπως εξήγησε, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε «στην καρδιά του πλούσιου δάσους και πήγε προς τη θάλασσα».
Κληθείς να κάνει έναν πρώτο απολογισμό ως προς το καταστροφικό έργο της, ο Α.Τζουβάρας, είπε πως «δεν είναι πολλά τα στρέμματα που κάηκαν».
Εν τω μεταξύ, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού ενώ ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 90 άνδρες και περισσότερα εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.
Όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς, τις έρευνες έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης