Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,4% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2019

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,4% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +4%
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (21/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με το Brexit.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας ενισχύθηκαν κατά +0,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, διευρύνοντας την άνοδο του +1% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά -0,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε όλους τους τομείς εκτός από τον τομέα τροφίμων, όπου σημειώθηκε πτώση κατά -1,2% σε μηνιαία βάση.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +4%, έναντι ετήσιας ανόδου +4,1% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +3,3%.
Εξαιρουμένων των πωλήσεων στον τομέα καυσίμων, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,2% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +3,8%.
Όπως ανέφεραν οι αναλυτές της Capital Economics μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο αντίκτυπος που έχει το Brexit στις λιανικές πωλήσεις είναι περιορισμένος, διευκρινίζοντας ότι «η μηνιαία άνοδος +0,4% σημαίνει ότι ακόμα και εάν υπάρξει πτώση -1% τον Μάρτιο, οι λιανικές πωλήσεις θα έχουν μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης