Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μεικτή» εικόνα για το πετρέλαιο - Σε υψηλό 4 μηνών το αμερικανικό αργό

«Μεικτή» εικόνα για το πετρέλαιο - Σε υψηλό 4 μηνών το αμερικανικό αργό
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,53%

Μεικτή πορεία ακολούθησε σήμερα Πέμπτη (14/3) το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται και να φθάνει σε υψηλό 4 μηνών, ενώ αντίθετα το
Brent κινήθηκε πτωτικά.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -0,53% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,39 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,51% στα 58,56 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, η Ουάσιγκτον στοχεύει σε μείωση των εξαγωγών της Τεχεράνης κατά -20% μέχρι τον Μάιο του 2019, κοντά στα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να περιορίσουν πλήρως τις εξαγωγές του Ιράν, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε σημαντική άνοδο των τιμών, κάτι το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν επιθμεί.

Όσον αφορά τα αποθέματα αμερικανικού αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Μαρτίου 2019, σημειώθηκε πτώση κατά 3,86 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 3,66 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, η παραγωγή της χώρας σημείωσε επίσης πτώση κατά την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στα 100 χιλ. βαρέλια, στα 12 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης