Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Ολοένα και πιο κοντά το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία

tags :
Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Ολοένα και πιο κοντά το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία
Οι Βρετανοί βουλευτές παίζουν αψήφιστα με την ευημερία των πολιτών τους και με την τύχη της οικονομίας τους είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ
Την  θέση πως το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία έρχεται ολοένα και πιο κοντά διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, H. Maas ύστερα από την απόρριψη από τους Βρετανούς βουλευτές της συμφωνίας της πρωθυπουργού Theresa May με την ΕΕ.
«Για να το πούμε καθαρά: με αυτή την απόφαση, πλησιάζουμε όλο και περισσότερο το σενάριο της αποχώρησης χωρίς συμφωνία.
Το πολιτικό προσωπικό της Βρετανίας «παίζει» αψήφιστα με την ευημερία των πολιτών και με την τύχη της οικονομίας της χώρας.
Δυστυχώς, μπορώ μόνο να πω αυτή τη στιγμή ότι η Γερμανία προετοιμάζεται για το χειρότερο όσο πιο επαρκώς είναι δυνατόν» υποστήριξε ο Maas, ο οποίος πάντως εξέφρασε την ελπίδα τις επόμενες 17 ημέρες να βρεθεί κάποιου είδους λύση.
«Φυσικά ελπίζουμε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια των 17 προσεχών ημερών θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μια μη συντεταγμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου».
Δεν πρόκειται να κάνει σπέκουλα.
Περιμένουμε την έκβαση των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων στη Βρετανία» είπε ο Maas, υποστηρίζοντας πως τα πάντα είναι πλέον «στα χέρια» της Βουλής των Κοινοτήτων, έπειτα από όλες τις παραχωρήσεις που επισήμανε ότι έκαναν οι Βρυξέλλες.
Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία Αποχώρησης απορρίφθηκε με μεγάλη διαφορά χθες 12 Μαρτίου από τη Βουλή των Κοινοτήτων.
Η ΕΕ δηλώνει διατεθειμένη να εξετάσει το ενδεχόμενο αίτημα του Λονδίνου να αναβληθεί το Brexit πέραν της προβλεπόμενης ημερομηνίας, της 29ης Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης