ΗΠΑ: Αύξηση άνω των προσδοκιών στα αποθέματα πετρελαίου, κατά 7,1 εκατ. βαρέλια

ΗΠΑ: Αύξηση άνω των προσδοκιών στα αποθέματα πετρελαίου, κατά 7,1 εκατ. βαρέλια
Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 1η Μαρτίου 2019
Αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (6/3/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 1η Μαρτίου 2019, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια αύξηση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 7,3 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,2 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια μείωση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ η παραγωγή παρέμεινε στα επίπεδα - ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, στα 12,1 εκατ. βαρέλια.
Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν σημαντική πτώση μετά τα στοιχεία της ΕΙΑ, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει απώλειες 1,1% στα 55,9 δολ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS