Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά 10 μηνών ο χρυσός λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,77% και τα 1.337,55 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα υψηλά 10 μηνών ο χρυσός λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,77% και τα 1.337,55 δολ. ανά ουγγιά
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου άγγιξε τα 1.347,90 δολ. ανά ουγγιά
Σημαντική πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (21/2) ο χρυσός, καθώς οι θετικές εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας απομακρύνουν τους επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,77% στα 1.337,55 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε σκαρφαλώσει σε υψηλά δέκα μηνών, και συγκεκριμένα στα 1.347,90 δολ. ανά ουγγιά.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι δύο χώρες εργάζονται σε πολλαπά μνημόνια κατανόησης για μία εμπορική συμφωνία, η οποία θα καλύτπει τομείς όπως είναι η γεωργία, η μη επιβολή εμπιρικών δασμών, οι υπηρεσίες, η μεταφορά τεχνολογίας και η πνευματική ιδιοκτησία.
«Το γενικό πλαίσιο που θα μπορούσε να διαμορφώσει μία συμφωνία ξεκινά να προκύπτει από τις συνομιλίες», ανέφερε στο Reuters πηγή που σχετίζεται με το ζήτημα, διεκυρινίζοντας ωστόσο ότι ακόμα και τώρα οι συνομιλίες θα μπορούσα να μην έχουν κάποια θετική έκβαση.
Παράλληλα, τα πρακτικά της Federal Reserve από την τελευταία της συνεδρίαση έδειξαν ότι η τράπεζα είναι πρόθυμη να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια μέχρι να αποκτήσει μία καλύτερη αίσθηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται τόσο η αμερικανική όσο και η παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης