Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιαπωνία υποστηρίζει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον J. Guaido

tags :
Η Ιαπωνία υποστηρίζει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον J. Guaido
Η Ιαπωνία υποστηρίζει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον J. Guaido
Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε σήμερα (19/2) την υποστήριξη της χώρας του στον αντιπολιτευόμενο και αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας J. Guaido.
«Η χώρα μας κάλεσε σε πρόωρες εκλογές όμως δυστυχώς αυτές δεν έχουν γίνει ακόμη», δήλωσε ο Taro Kono σε συνέντευξη Τύπου.
«Δεδομένων των περιστάσεων, υποστηρίζουμε καθαρά τον μεταβατικό πρόεδρο Guaido.
Καλούμε εκ νέου τη χώρα να διοργανώσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές», δήλωσε ο Kono.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται εν μέσω αυξανόμενης κρίσης στη Βενεζουέλα, όπου εντείνεται η πίεση στον πρόεδρο Maduro και τον στρατό.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump προειδοποίησε τη Δευτέρα (χθες) τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας τα οποία συμβάλλουν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Maduro να παραμένει στην εξουσία ότι διακινδυνεύουν "τη ζωή τους" και το μέλλον τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τον Maduro να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας τον Guaido, για τον οποίο η επανεκλογή πέρυσι του Βενεζουελάνου προέδρου ήταν προϊόν απάτης. Ο Guaido αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος τον Ιανουάριο και έχει αναγνωριστεί από περίπου 50 χώρες.
Ο N. Maduro αντιτίθεται στην είσοδο στη χώρα αμερικανικών τροφίμων και φαρμάκων την οποία απαιτεί η αντιπολίτευση και ανακοίνωσε χθες την έλευση 300 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Ρωσία.
Ο Guaido λέει ότι η αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια θα φθάσει με κάθε κόστος το Σάββατο στη χώρα, παρά την κατηγορηματική άρνηση του Maduro.
Η κυβέρνηση θεωρεί πως η βοήθεια αυτή είναι ένα στάδιο πριν από μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση.
Η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη πολιτική και οικονομική κρίση της ιστορίας της με κύρια χαρακτηριστικά τον υπερπληθωρισμό και τις ελλείψεις αγαθών πρώτης ανάγκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης