Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αρνείται η Τουρκία να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά των S-400

Reuters: Αρνείται η Τουρκία να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά των S-400
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η Τουρκία ήταν ανοιχτή στο να αγοράσει το αμερικανικό σύστημα Patriot όσο αυτή η εξαγορά εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Άγκυρας
Η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω και δεν θα ακυρώσει την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία, είπε ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan το Σάββατο, σύμφωνα με το Reuters, συμπληρώνοντας πως τα ρωσικά όπλα θα παραδοθούν τον Ιούλιο.
"Έχουμε κάνει την συμφωνία για τους S-400 με την Ρωσία, επομένως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να οπισθοδρομήσουμε, η δουλειά έχει γίνει", δήλωσε ο Erdogan σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την σύνοδο κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν στο Σότσι, όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι τόνισαν ανεπίσημα στο Reuters πως αν ο Erdogan προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών πυραύλων, αυτό θα οδηγήσει στην ακύρωση της πώλησης του αμερικανού πυραυλικού συστήματος Patriot και των αμερικανικών αεροσκαφών F-35, καθώς και στην υποβολή κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ.
Ο Τούρκος πρόεδρος, από την πλευρά του, είπε πως "η Τουρκία ήταν ανοιχτή στο να αγοράσει το σύστημα Patriot, όσο αυτή η εξαγορά εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Άγκυρας. Ωστόσο, προέκυψαν προβλήματα στην παραγωγή και παράδοση αυτών των πυραύλων. Παραμένουμε πιστοί στη συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400", υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης