Τελευταία Νέα
Διεθνή

Knot (ΕΚΤ): Υπομονή με τα επιτόκια, λόγω πληθωρισμού - Πρόωρη μια συζήτηση για ύφεση

Knot (ΕΚΤ): Υπομονή με τα επιτόκια, λόγω πληθωρισμού - Πρόωρη μια συζήτηση για ύφεση
Αυτή τη στιγμή, μια στάση αναμονής είναι ίσως η βέλτιστη στάση, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, Klaas Knot
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να πάρει το χρόνο της προτού προβεί σε αύξηση των επιτοκίων της, δήλωσε σήμερα (12/2/2019) ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, Klaas Knot, στους «Financial Times».
Όπως δήλωσε ο Knot, η ΕΚΤ δεν χρειάζεται να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων μέχρι να υπάρξουν περισσότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται προς τον στόχο της, μόλις κάτω από το 2%.
«Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί κι επίσης, κατά την άποψή μου, μετριοπαθείς σε σχέση με την ακριβή στιγμή στην οποία μπορούμε να αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει προς τον μεσοπρόθεσμο στόχο μας», ανέφερε ο Knot.
«Αυτή τη στιγμή, μια στάση αναμονής είναι ίσως η βέλτιστη στάση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για ύφεση στην Ευρωζώνη είναι πρόωρη.
«Η σημερινή κατάσταση μπορεί να διαρκέσει μερικά τρίμηνα, αλλά εξακολουθώ να είμαι θετικός… ότι μετά η ανάπτυξη θα επανέλθει σε επίπεδα ελαφρώς πάνω από τη δυναμική και πάλι», ανέφερε ο Knot.
Η ΕΚΤ, η οποία ολοκλήρωσε τον Δεκέμβριο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 2,6 τρισ. ευρώ, έχει επί μακρόν ταχθεί υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης