Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική τράπεζα ΔΣ 24/1: Εκτελεστικό μέλος ο Καποτόπουλος, σύμβουλος ο Δημόπουλος

tags :
Εθνική τράπεζα ΔΣ 24/1: Εκτελεστικό μέλος ο Καποτόπουλος, σύμβουλος ο Δημόπουλος
Νέο εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής ο Καποτόπουλος
Χωρίς ουσιώδεις εκπλήξεις ή ανατροπές ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας το οποίο συνεδρίασε σήμερα 24 Ιανουαρίου 2019.
Ούτως ή άλλως οι δύο βασικές κινήσεις που είχαν σχεδιαστεί, δηλαδή λιανική τραπεζική και βεβαίως η αναβάθμιση σε εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Διευθυντή Καποτόπουλου υλοποιήθηκαν. 
Επίσης η Εθνική δεν θα διαθέτει αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους η απόφαση αυτή έχει ληφθεί εδώ και καιρό.
Τα δεδομένα είναι τα εξής
1)Ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Καποτόπουλος αναβαθμίζεται σε εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο με στόχο μεταξύ άλλων να συμβάλλει και στην επίλυση του ΛΕΠΕΤΕ
2)Ο Κυριακόπουλος ως οικονομικός διευθυντής θα παραμείνει στην θέση του, σενάρια για μετακίνηση του δεν επιβεβαιώνονται.
3)Ο Δημήτρης Δημόπουλος ως αρχαιότερος Γενικός Διευθυντής της Εθνικής τράπεζας και με πολύ μεγάλη εμπειρία στην εταιρική τραπεζική και όχι μόνο, θα παραμείνει σύμβουλος στην διοίκηση για θέματα στρατηγικής και corporate banking.
4)Σε βάθος μηνών – ίσως μετά το Καλοκαίρι – δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί σε Γενικό Διευθυντή ο Βασίλης Καραμούζης σημερινός βοηθός Γενικός Διευθυντής εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής.
5)Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στην αρμόδια εκτελεστική επιτροπή ήταν σχέδια νέας εθελουσίας και κλείσιμο καταστημάτων.
Ενώ ο σχεδιασμός ήταν η εθελουσία να φθάσει στους 700 εργαζομένους και τα καταστήματα να μειωθούν, κλείσουν ή συγχωνευτούν κατά 40…ορισμένες πηγές έχουν αναφέρει ότι υπάρχουν εισηγήσεις η εθελουσία να φθάσει έως τους 1500 εργαζομένους.

Τι αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (η «Τράπεζα») ενημερώνει ότι, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοινώθηκε η παραίτηση του εκτελεστικού μέλους, κ. Δημήτριου Δημόπουλου, ο οποίος στο εξής θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στη Διοίκηση της Τράπεζας.
Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την εκλογή του κ. Δημήτριου Καποτόπουλου, Γενικού Διευθυντή Εταιρικής Τραπεζικής ως εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους, σύμφωνα με το Καταστατικό και τις αρχές εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας.  
Η Εθνική Τράπεζα ευχαριστεί θερμά τον κ. Δ. Δημόπουλο για την πολύχρονη προσφορά του και τη διαχρονική συνδρομή του στο έργο του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης