Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν Οκτώβριο 2019; - Προεκλογική ομηρία 9 μηνών για τους επενδυτές

tags :
Γιατί οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν Οκτώβριο 2019; - Προεκλογική ομηρία 9 μηνών για τους επενδυτές
Oι επενδυτές θα αποστασιοποιηθούν από την ελληνική αγορά καθώς θα αναμένουν τα σχέδια της επόμενης κυβέρνησης και όχι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ο χρόνος μετράει αντίστροφα.
Γιατί οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν Οκτώβριο 2019;
Είναι προφανές ότι έχει παιχθεί ένα θέατρο τόσο στην διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης όσο και της συμφωνίας των Πρεσπών.
Η ψήφος εμπιστοσύνης πέρασε με 151 θετικές ψήφους και η απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό θα περάσει με 153 ή 154 βουλευτές.
Επίσης οι ΑΝΕΛ υποστηρίζουν την κυβέρνηση και μετά την συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφίζουν υπέρ νομοσχεδίων και νόμων που θα φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Οπότε όλο αυτό το σκηνικό δεν στήθηκε για να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές σε 4 μήνες αλλά θα διεξαχθούν στο τέλος της 4ετίας δηλαδή Οκτώβριο 2019.
Όσο εδραιώνεται η πεποίθηση αυτή τόσο η επενδυτική κοινότητα θα εγκλωβίζεται σε μια πολύμηνη προεκλογική περίοδο όπου εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί.
Οπότε εύλογα οι επενδυτές θα αποστασιοποιηθούν από την ελληνική αγορά καθώς θα αναμένουν τα σχέδια της επόμενης κυβέρνησης και όχι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Γιατί οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν Οκτώβριο 2019;

Για 6 βασικούς λόγους οι εκλογές θα διεξαχθούν Οκτώβριο με προφανή στόχο ψηφοθηρικούς λόγους.
Βέβαια εκλογές στο πέρας της 4ετίας ορίζεται από το Σύνταγμα, ωστόσο η εξάντληση της 4ετίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απόδειξη σεβασμού στο Σύνταγμα αλλά η ανάγκη για χρόνο μήπως και αποδώσουν ορισμένοι σχεδιασμοί.
1)Μετά την συμφωνία των Πρεσπών μιας ιστορικά απαράδεκτης συμφωνίας ο Τσίπρας θα λάβει ανταλλάγματα από τους αμερικανούς καθώς η FYROM θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, όπως το είχαν σχεδιάσει οι ΗΠΑ.
2) Με την έκδοση 5ετούς ομολόγου 2,5 δισεκ. στο 3,60% και με τα 750 εκατ από τα ομόλογα ANFΑ θα αποπληρώσει 3 με 3,3 δισεκ. από τα δάνεια του ΔΝΤ.
Το 5ετές θα έχει επιτόκιο 3,6% έναντι 4,95% που είχε το 5ετές ομόλογο που είχε εκδώσει ο Σαμαράς τον Απρίλιο του 214.
3)Θα υπάρξει αναβάθμιση της ελληνική οικονομία ειδικά στο δεύτερο κύμα αξιολογήσεων από τους οίκους Standard and Poor’s, Moody’s και Fitch.
Η Moody’s την 1η Μαρτίου 2019 πιθανότατα θα αναβαθμίσει την Ελλάδα κατά 1 κλίμακα.
4)Θα προβεί στην αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη και ενώ θα μειωθεί το ελάχιστο όριο προστασίας πρώτης κατοικίας και συνοδευτεί με το Κυπριακό μοντέλο όπου το κράτος συμμετέχει στην δόση ενός δανείου με ποσοστό 33%.
Όταν ένα δάνειο από προβληματικό γίνεται ενήμερο με ρύθμιση το κράτος θα εγγυάται το 33% της δόσης και θα συμμετέχει π.χ. σε δόση 750 ευρώ τα 250 ευρώ θα καταβάλλει το κράτος.
5)Θα φέρει προς υιοθέτηση το Ιταλικό μοντέλο για τα προβληματικά δάνεια όπου περιλαμβάνονται εγγυήσεις από το κράτος.
Σε κάθε περίπτωση στόχος θα είναι να φανεί ότι θεσμικά η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τις τράπεζες.
6)Σχεδόν 60 με 68 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκλεγούν και αυτό σημαίνει ότι η αντίδραση για εξάντληση της 4ετίας είναι μεγάλη.
Ταυτόχρονα και οι ΑΝΕΛ έχουν ανάγκη για χρόνο στην προσπάθεια τους να αναδιοργανωθούν μετά το show που έδωσαν με την αποχώρηση τους από την κυβέρνηση αλλά πέρασαν το μήνυμα στην κοινωνία ότι είναι κόμμα κουρελού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης