Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,7% για τον χρυσό, στα 1.285,80 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,2%

tags :
Απώλειες 0,7% για τον χρυσό, στα 1.285,80 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,2%
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 9 δολ. ή 0,7%, στα 1.285,80 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (4/1/2019) ο χρυσός, εν μέσω αντικρουόμενων μηνυμάτων για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Σε σημερινή του ομιλία, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, έστειλε το μήνυμα ότι η κεντρική τράπεζα δεν βιάζεται να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων.
Όπως υπογράμμισε ο Powell, «η Fed διατηρεί την υπομονή της, αυτό που παρακολουθεί είναι πώς εξελίσσεται η οικονομία και είναι πάντα έτοιμη ακόμη και να αλλάξει ρότα στη νομισματική της πολιτική».
Προσέθεσε, ακόμη, ότι η τράπεζα έχει και Plan B αναφορικά με τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, καθώς μπορεί να υπάρξει περιορισμός τους εάν κριθεί ότι με αυτήν την κίνηση προκαλούνται προβλήματα στις αγορές.
Ωστόσο, ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι η Fed θα μπορούσε να παραμείνει σε τροχιά νομισματικής σύσφιξης.
Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 312.000 τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο, ενώ στο σύνολο του 2018, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 2,6 εκατ. θέσεις, από 2,2 εκατ. το 2017.
Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,4% ή κατά 11 σεντς τον Δεκέμβριο, έναντι αύξησης 0,2% του Νοεμβρίου, με την ετήσια αύξηση των μισθών να αυξάνεται στο 3,2%, όσο και τον Οκτώβριο, από 3,1% τον Νοέμβριο.
Τα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση «εκτίναξαν» τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με εκείνη του 10ετούς να σημειώνει άνοδο 11 μονάδων βάσης, στο 2,66% από 2,553% στο χθεσινό κλείσιμο.
Την ίδια ώρα, οι «ήπιες» δηλώσεις του Powell πυροδότησαν ένα ράλι στις αμερικανικές μετοχές, απομακρύνοντας τους επενδυτές από την ασφάλεια του χρυσού.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 9 δολ. ή 0,7%, στα 1.285,80 δολ. ανά ουγγιά.
Στο σύνολο της εβδομάδας, ο χρυσός σημείωσε οριακή άνοδο 0,2%.
Ο αναλυτής της RBC Wealth Management, George Gero, χαρακτήρισε το επίπεδο των 1.300 δολαρίων ανά ουγγιά ως ένα «σημαντικό ψυχολογικό φράγμα», το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω αγορά χρυσού.
«Η αγορά έχει σοβαρές ανησυχίες για την οικονομία, τη χρηματιστηριακή αγορά και τα πολιτικά γεγονότα», σχολιάζει ο Gero, προσθέτοντας ότι «εάν οι επενδυτές συνεχίσουν να στρέφονται προς τα ασφαλή καταφύγια, η τιμή θα μπορούσε να φθάσει τα 1.350 δολάρια».


Εν τω μεταξύ, σε ιστορικό υψηλό έκλεισαν τα futures του παλλαδίου, του οποίου η τιμή σημείωσε άνοδο άνω του 4% στο σύνολο της εβδομάδας.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του παλλαδίου παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 34,10 δολ. ή 2,8%, στα 1.234,40 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης